Vármegyei foci

2024.03.17. 19:04

A Csesztreg állt az élre az I. osztályban

A hét végén a 15. fordulót rendezték a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában. A Teskánd és a Zalaszentgrót második tavaszi mérkőzését is elvesztette, így a szomszédvári rangadót a 97. percben megnyerő Csesztreg átvette a vezetést a tabellán, és még szorosabbá vált a mezőny: az első és a hetedik helyezett között mindössze hat pont a különbség.

Zaol.hu

A Hévíz Bontó Marcell (zöldben) két góljával győzte le a Zalaszentgrót együttesét a megyei I. osztályban

Fotó: Szekeres Péter

Magnetic Andráshida TE–Technoroll Teskánd 3–1 (2–0)
Zalaegerszeg-Andráshida, 150 néző. Jv.: Lapath D.
Andráshida TE: Czirjék – Berkovics, Karvalics (Anti), Tóth D., Szemes (Darabos), Kiss L. (Rohonczy), Szabó P., Bognár (Gortka), Cséber (Szabó M.), Németh K., Benczik (Igazi). Edző: Szabó II Zsolt.
Teskánd: Orbán – Kiss P., Szökrönyös, Nagy-Balázs, Csonka (Németh N.), Bresztovszky, Bakos, Major, Kiss D. (Soós), Boronyák, Baráth (Töttő). Edzők: Deák Ádám, Mándli Péter.
Rögtön a kezdő sípszót követően Tóth Dániel passzával Berkovics lépett ki a védők közül, de ziccerbe kerülve hibázott. Ez megadta az alaphangot a mérkőzésnek, és az ATE kezdeményezőleg lépett fel. A 20. percben Berkovics szélső beadása után Szemes már csak a kapussal állt szemben, de túlságosan sokat várt. A következő lehetőséget már nem hibázta el a hazai csapat, a 21.percben Németh Krisztofer hosszú, mértani pontosságú átadását Karvalics vette le a tizenhatoson belül, majd egy csel után a hosszú alsó sarokba lőtt. A 30. percben a Teskánd nagyon közel volt az egyenlítéshez, de Czirjék hatalmas bravúrt bemutatva kiszedte a jobb alsó sarokba tartó lövést. A 40. percben duplájára növelte előnyét az ATE: Berkovics viharzott el a szélen, a középen érkező Karvalics pedig a kapuba lőtt. A második félidőt nem sikerült úgy folytatnia a hazaiaknak, ahogy szerették volna. A Teskánd feljött, meddő mezőnyfölénybe került és a 64. percben Csonka egy kapu előtti kavarodást követően szépíteni tudott. A 75. percben Csonka közeli lövése után ismét Czirjék nagy bravúrja mentette meg a hazaiakat a góltól: a bal felső sarokba tartó labdát reflex mozdulattal tolta fölé. A 80. percben aztán ismét Berkovics futotta le a teskándi védelem bal oldalát, a középre gurított labda kicsit Darabos mögé érkezett, aki szépségdíjas mozdulattal, sarokkal húzta be a játékszert a hosszú sarokba. A hátralevő időben az eredmény már nem változott, összességében – főleg első félidei teljesítményének köszönhetően – megérdemelten tartotta otthon a három pontot az ATE.
Gólszerzők: Karvalics (2), Darabos, ill. Csonka.
Jók: Czirjék, Karvalics, Berkovics, Szabó M., ill. senki.

Hévíz–Zalaszentgrót 2–0 (0–0)
Hévíz, 100 néző. Jv.: Lakics P.
Hévíz: Dénes – Nagy D., Huszár, Fábián, Tóth I., Damina (Buza), Szindekovics, Nyári, Filó (Karakai), Erdősi (Kovács B.), Bontó. Edző: Damina László.
Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna (Lampert), Kaprinai (Molnár), Doszpoth, Ferenczi, Horváth B., Kovács L. (Horváth), Vajda (Baksa), Kovács P., Horváth D., Czibor. Edző: Bencze Péter.
Mindkét csapat vereséggel kezdte a tavaszi szezonját, ezért a hévízi összecsapásuk érdekesnek ígérkezett. Az első félidőben a kapuk keveset forogtak veszélyben, kisebb lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, de a hálók érintetlenek maradtak. Fordulás után a hazai csapat vette át a játék irányítását, de a vendég kontrák is gólveszélyt hordoztak magukban. Mindkét oldalon akadt nagy helyzet, de a 84. percig döntetlen maradt a mérkőzés. Ekkor azonban Nagy D. jó labdával ugratta ki Bontót, aki a bal alsó sarokba gurított. A Zalaszentgrót mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítés érdekében, de Bontó a hosszabbítás utolsó percében Kovács B. passzából ismét eredményes volt. Nagy iramú, küzdelmes mérkőzésen megérdemelt hévízi siker született.
Gólszerző: Bontó (2).
Jók: egész csapat, ill. Jóna, Kovács P., Kaprinai.

Zalakomár-Zalakaros–Szepetnek 0–2 (0–1)
Zalakomár, 150 néző. Jv.: Tóth A.
Zalakomár: Horváth Zs. – Takács Cs., Szőke, Horváth L. (Horváth K.), Horváth J., Vass (Takács D.), Madarász F. (Mutter A.), Mutter M., Horváth T., Mészáros, Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Szepetnek: Szekeres – Fadgyas, Üst, Millei (Pápai), Szabó B. (Pál), Dömötör, Rákhely, Bilák (Csavari), Bános, Orsós, Kolman (Kobra). Edző: Németh István.
Védekezésre rendezkedtek be a hazaiak, átadták a területet a vendégeknek, akik többet birtokolták a labdát az egész mérkőzés folyamán. Kevés helyzet adódott mindkét kapu előtt, amiből a vendégeknek sikerült kettőt értékesíteniük. A hősiesen küzdő hazaiak ellen a jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően megérdemelt vendégsiker született.
Gólszerzők: Orsós, Dömötör.
Jók: Horváth T., Madarász Sz., Mutter M., Szőke, Takács Cs., ill. az egész csapat.
U19: Zalakomár-Zalakaros–Szepetnek 3–2.

Zalalövő–Kinizsi Gyenesdiás 2–0 (0–0)
Zalalövő, 80 néző. Jv.: Major Zs.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki, Gyenese, Csik, Agg (Mesics), Horváth T. (Végh), Őr, Kellner (Molnár Á.), Radics, Földvári, Horváth D. (Boncz). Edző: Ostrom János.
Gyenesdiás: Németh B. – Zsiga (Fellner), Székács, Szekér, Karancz (Nagy G.), Tarnóczai, Sipőcz, Bertók, Bardon, Kiglics (Dobján), Czafit. Edző: Kocsis Norbert.
Kiváló felvezetésként a hazai U19-es csapat legyőzte az idáig veretlen listavezető együttest. Az esőtől felázott mély talajon élénk játék zajlott, hazai mezőnyfölénnyel. Hiába volt a több lövői helyzet, a szünetig gól nem született. A második félidő elején Csik tört előre a bal oldalon, majd a 16-os sarkán belül buktatták. A jogos büntetőt Gyenese értékesítette, 1-0. Ezt követően a vendégek kijjebb jöttek, a ZTK játéka lazábbá vált. A félidő derekán Végh becserélése hozott lendületet a hazai támadójátékba. A 78. percben zalalövői támadás végén Kellner került kiváló helyzetbe és góljával lezárta a mérkőzést, 2-0. A látottak alapján a jobbik csapat győzött.
Gólszerzők: Gyenese (11-esből), Kellner.
Jók: Csik, Földvári, Gyenese, Őr, Kellner, ill. Sipőcz, Kiglics, Székács.
U19: Zalalövő–Gyenesdiás 4–1.

Csesztreg–Lenti TE 3–2 (2–2)
Csesztreg, 250 néző. Jv.: Kondákor M.
Csesztreg: Gergő – Póczak, Lovrencsics (Szabó B.), Biharvári, Őri Cs., Nagy N., Kiss Bá., Orbán (Kiss Ba.), Őri M., Tóth B., Németh D. (Magai). Edző: Tamás Tamás.
Lenti TE: Dervalics – Mentes, Horváth B., Sárkány, Kiss K. (Sabján), Sasvári, Ritlop, Takács (Horváth F.), Pál, Könye Balla (Pálinkás), Fentős (Fábián). Edző: Szabó István.
A mérkőzés elején egy szabadrúgásgóllal a vendégek szerezték meg a vezetést. Ezek után a hazaiak próbálták átvenni a játék irányítását, de valami hiba mindig becsúszott a játékukba. Kemény, férfias küzdelem alakult ki, majd a félidő végéhez közeledve felgyorsultak az események. Egy szöglet után egyenlítettek a hazaiak, majd pár perc múlva Németh Dávid góljával már náluk volt az előny. Egy perc múlva egy szerencsétlen öngóllal ismét döntetlenre álltak a csapatok. A második félidőben a csesztregiek próbáltak mezőnyfölényt kialakítani, és megszerezni a győztes gólt, ami a 97. percben sikerült is. Szomszédvári rangadóhoz méltó, olykor parázs mérkőzést játszott a két csapat a szép számú nézősereg előtt.
Gólszerzők: Tóth B., Németh D., Őri M., ill. Kiss K., Kiss Bá. (öngól).
Jók: Tóth B, Biharvári, Őri M., ill. az egész csapat.
Kiállítva: Ritlop (98., Lenti), Takács (98., Lenti).
U19: Csesztreg–Lenti TE 0–0.

Semjénháza–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 3–0 (1–0)
Semjénháza, 250 néző. Jv.: Siket L.
Semjénháza: Matthew – Kretz, Novák (Szilágyi), Horváth P., Horváth Á. (Pál B.), Schuller, Kovács, Pál D. (Dobri), Kapuvári, Bagó, Ribarics. Játékos-edző: Kovács György.
Kiskanizsa: Parragi – Rákhely, Petánovics, Kotnyek, Fülöp (Jagarics), Dolmányos, Ötvös (Heiszter), Kiss (Dömötör), Takács, Füzesi (Völgyi), Mismás. Edző: Rácz Szabolcs.
Küzdelmes mérkőzést játszott a két csapat. A jól küzdő vendégek nagyon jól állták a hazai rohamokat, sokáig tartották is magukat, de a semjénházaiak végül bevették a kiskanizsai kaput még az első félidőben. A második játékrészben a hazaiak szebbnél szebb támadásokat vezettek és még kétszer mattolták a vendégeket. A helyzetek alapján akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna a Semjénháza.
Gólszerzők: Pál D. (2), Pál B.
Jók: Pál D. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Parragi, Kotnyek, Mismás.
U19: Semjénháza–Kiskanizsa 6–0.

Deák-Gizmó Murakeresztúr–Tarr Andráshida SC 2–4 (0–0)
Murakeresztúr, 200 néző. Jv.: Varga P.
Murakeresztúr: Németh B. – Kránciz, Czigány, Szabó I. (Boros), Rodek (Márkovics), Dezső (Szalai), Pál, Gyuranecz, Büki, Orbán (Bekő), Körösi. Edző: Visnovics László.
Andráshida SC: Paksy – Pataky, Fülöp, Fábián B., Lukács, Penczák, László (Szőke), Szabó, Kiss B. (Zsuppán, Szakony), Németh, Fábián K. Játékos-edző: László Dávid.
Az első félidőben a hazai csapat dominált, de helyzeteit kihagyta. A második játékrészben megszerezték a vezetést a murakeresztúriak, de ez inkább őket zavarta meg, amit a vendégek könyörtelenül kihasználtak és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.
Gólszerzők: Körösi, Kránicz, ill. Fülöp (2, egyet 11-esből), Fábián K., Fábián B.
Jók: Czigány, Gyuranecz, Kránicz, ill. az egész csapat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában