Harmadszor a DEAC ellen

2024.04.18. 16:10

Péntek este a ZTE KK a pályaválasztó a férfi kosárlabda bajnoki negyeddöntőben

A férfi kosárlabda élvonal negyeddöntős körében pénteken már harmadszor találkozik egymással a Zalakerámia-ZTE KK és a DEAC. A Zalakerámia sportcsarnokban este hat órakor kezdődő összecsapás előtt a párharc 1-1-re áll.

Varga Andor

Ez is a hazai pálya varázsához tartozik: a kispad és a lelátó együtt örül egy szép zalai kosárnak a múlt szombati ZTE KK–DEAC összecsapáson

Fotó: Pezzetta Umberto

A play off múlt szombati nyitányán az egerszegiek hazai környezetben 87-73-ra verték hajdúsági riválisukat, mely kedden, hazai környezetben, hosszabbítás után 98-93-as sikerrel vágott vissza. Az első meccs sima volt, másodjára viszont erősen „rezgett a léc”: a remekül kezdő hazaiak vezettek már 16 ponttal is, a ZTE viszont visszakapaszkodott és nyeregbe került, a 40 perc legvégén pedig még a DEAC-nak kellett hosszabbításra mentenie a meccset. A ráadás aztán megint a hazaiaké lett, ebben az 5 percben nem sok kérdést hagytak arra nézve, ki nyeri meg a találkozót.

A kosárlabda rájátszás különleges lélektana szerint így ma este a vendégeknél lehet némi előny az egyenlítés után, zalai szempontból viszont sokkal fontosabb, hogy hazai környezetben léphet pályára a csapat. Ez a szurkolók támogatásán túl azért is hangsúlyos, mert ezen a meccsen a debrecenieknek kell majd megbirkózniuk a hosszú utazás jelentette fáradalmakkal.

A ZTE KK honlapjának nyilatkozva felhívta a figyelmet erre a körülményre Tristan Ikpe, a zalaiak amerikai légiósa is, aki „saját bőrén” is érezhette a napokban ezt a különbséget: a Debrecen elleni párharc első, hazai meccsén 17, majd vendégként csak 6 pontot szerzett.

– Azzal az intenzitással kell játszanunk a negyeddöntő harmadik meccsén, amit az első találkozón produkáltunk – mutatta meg a győzelemhez vezető utat Ikpre.

Bárhogy is alakul ez a találkozó, a párharcban biztosan lesz negyedik felvonás: hétfőn (április 22.) 18.30-as kezdéssel, Debrecenben.

A többi negyeddöntő akár már véget is érhet a férfi élvonalban, hiszen az Alba Fehérvár–Sopron, a Szolnok–Pécs és a Falco–Honvéd párharcokban is 2-0-ás előnyben van az aktuális házigazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában