Hétvége

2014.03.26. 08:44

Staféta Borsos Miklóssal

Horváth Anikó a stafétát Borsos Miklós tanárnak, a Göcseji Múzeumban otthonra lelt Zalai Fészek Kör életre hívójának adta tovább, a kör törekvéseiről kérdezve.

Magyar Hajnalka

– A Zalai Fészek Kör hasonlóan gondolkodó családok közössége – kezdi Borsos Miklós. – Pár hónapja elhatároztuk, hogy kinyitjuk a kört a város felé, abból a megfontolásból, hogy a hasonlóan gondolkodó emberek együtt mindig nagyobb örömöt képviselnek, mint külön-külön. S hogy miben hasonlóak? Céljuk az EGÉSZ-ség, vagyis a teljes értékű élet, s a gyerekek e szellemben való nevelése. Családjaikban örömpedagógiát valósítanak meg, magukhoz ölelve a természet minden kincsét, jelentsen az földművelést, állatokkal való foglalkozást, vagy barangolást.

Számukra alapvetés a nevelésben a magyar népi játékok szellemisége. Ezek az ősi gyermekjátékok mindig az egész embert szólítják meg, nincsenek merev győztes - vesztes kategóriák, a szerepek gyorsan változnak. Mindezek azt is magukkal hozzák, hogy a gyerekek a természet változásaival együtt az év körforgását, szokásrendjét, ünnepeit, is befogadják. Borsos Miklós a stafétát Fendrik Katalin zalaegerszegi gyógytornásznak adta tovább, azt kérdezve, mit gondol a gyógyításról?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!