Hírek

2016.11.14. 15:08

A barna színű víz csúnya, de nem mérgező

Nagykanizsa – Több olvasónk is jelezte, hogy a hétvégén barna színű víz folyt a csapokból a város különböző területein. A Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. válasza hétfőn magyarázattal is szolgált.

Pásztor András

Mint azt Ács László, a társaság vízellátási üzemvezetője elmondta: társaságuk is lakossági bejelentések alapján értesült a problémáról.

– Kollégáink azonnal megkezdték az ivóvízhálózat ellenőrzését, de a terület kiterjedt jellegére tekintettel nem találtak megoldást a felhasználói panaszokra – mondta a szakember, aki hozzátette: az indokoltnál nagyobb vízelvétel pótlását a rendelkezésre álló szivattyúkapacitással próbálták ellensúlyozni, hogy a felhasználói igényeket folyamatosan tudják biztosítani.

A probléma forrására már szombaton derült fény, amikor is egy ipari felhasználó jelezte, hogy a telephelyén lévő nyomóvezetéken csőtörés történt.

– A hibahelyen kiáramló nagy mennyiségű víz az üzemi viszonyokhoz képest jelentős mértékben megnövelte a városi hálózat egyes részein az ivóvíz áramlási sebességét, ami egyes területeken vízminőségi problémákat jelentett – mondta Ács László, aki hangsúlyozta: a barnás színű víznek egészségkárosító hatása nincs, csupán esztétikailag kifogásolható, a közüzemi hálózatról elérhető ivóvíz közegészségügyileg mindenhol megfelelő, amit akkreditált laboratóriumban folyamatosan ellenőriznek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!