Hírek

2017.07.27. 15:20

A kertmoziban és a Jánkahegyen gyűjtöttek adományt a fogyatékkal élőknek

Néhány perces megindító műsorral köszönte meg a súlyos fogyatékkal élők csapata azt az adományt, amelyet az újranyitott kertmoziban és az alsójánkahegyi fesztiválon gyűjtöttek számukra.

Arany Horváth Zsuzsa

A "Mindannyian mások vagyunk..." kezdetű Bródy János-dalra készült produkciót Csiszárné Téli Mária tanította be, aki 1982 óta, azaz a kezdetektől dolgozik Pózván a Zala Megyei Integrált Szociális Intézmény Fogyatékos Otthonában. Ahol ma mintegy 100 felnőtt súlyos értelmi és mozgássérült emberről gondoskodnak.

Elől Balaicz Zoltán, Györe Edina, Kirschner Béla, Gombos Imréné és Galbavy Zoltán. Mögöttük az intézet lakói, akik  műsorral köszönték meg az adományt
Fotó: Katona Tibor

E munkához járul hozzá az a 405 360 forint, ami a Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő kezdeményezésére létrejött két rendezvényen összegyűlt. A program sikeréhez hozzájárult a Keresztury VMK és az Artmozi is.

A kertmozi programján, valamint az Alsójánkahegyi Sör- Virsli és Hagymásbab Fesztivál jótékonysági főzésén befolyt összeget tegnap nyújtották át ünnepélyes keretek között az intézetet támogató Törött Szárnyú Pillangók Alapítvány kuratóriuma vezetőjének, Kirschner Bélának. Az aktus során Balaicz Zoltán polgármester az egerszegiek természetes segítő szándékát emelte ki, Galbavy Zoltán a főzőcsapatok önzetlenségét, míg az intézmény fenntartója nevében Györe Edina (Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei kirendeltsége) megköszönte, hogy a város magáénak érzi a nem általa fenntartott intézményeket is. Az adományt az intézményben élők életkörülményeinek javítására fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!