A közbeszerzés arányai - Fidesz-KDNP-s sajtótájékoztató a legutóbbi közgyűlés témáiról

2017. március 17., 15:17 szerző: Hajdu Péter
komment
Zalaegerszeg – Hulladékgazdálkodás, sportfejlesztés és a közbeszerzés helyi stratégiája volt a témája a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciója sajtótájékoztatójának.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Dr. Tóth László frakcióvezető és Dékány Endre, a műszaki bizottság elnöke a legutóbbi közgyűlés témáiból emeltek ki néhányat. Dékány Endre a hulladékgazdálkodásról szólva elmondta, néhány éve a Müllex-Körmend Kft. többségi tulajdonát már megvásárolta a megyeszékhely, legutóbb pedig e cégnek a Zala-Depo Kft.-be történő beolvadásáról hozott határozatot a közgyűlés.

Elmondta továbbá, hogy hamarosan megkezdődik az a 125 millió forintos beruházás, aminek során felújítják, és 6-ról 8 sávosra bővítik a sportcentrumban a rekortán futópályát. Azt követően a város havi nettó 35 ezer forintért az atlétikai klubnak adja bérbe a létesítményt.

Dr. Tóth László elmondta, Zalaegerszegen tavaly 25 befejezett közbeszerzés ment végbe, ezeknek 54 százalékát helyi, illetve helyi kötődésű cégeknek adta a város közbeszerzési bizottsága. Hozzátette, ezek nagy összegű, összetett projektek voltak, amelyek odaítélésekor figyelemmel kellett lenni a beruházások biztonságára, eredményes megvalósításuk garantálására is. A kisebb pályáztatott munkáknak és a dologi beszerzéseknek pedig a 94, illetve 88 százalékát nyerték el zalaegerszegi cégek.

A frakcióvezető kifejtette továbbá, hogy az önkormányzat fontos feladatának tartja az alapítványok és civil szervezetek, egyesületek támogatását.

Hajdu Péter

2017. március 17., 15:17 szerző: Hajdu Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...