Hírek

2017.06.14. 18:20

A lelki gondozásról - Segíteni az ellátottakat a vallásuk szabad gyakorlásában

ZALAEGERSZEG A lelki gondozás nem csak a vallásról szól, amit egyébként a tudomány a legerősebb egészségvédő faktorok között tart számon, hanem a lélek egészségéről, ezért ezt erősíteni szükséges.

Arany Gábor

Ezt Késmárki Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság társadalmi kapcsolatokért felelős referense fogalmazta meg a szerdán Pózván, a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben „Osztozó" címmel a lelkigondozóknak megrendezett fórumon.

- A főigazgatóság nagy figyelmet fordít arra, hogy az ellátottjaink a vallásuk gyakorlásához minél sokrétűbb támogatást kapjanak - mondta érdeklődésünkre Késmárki Zsolt. - A tárgyi és személyi feltételekről ezen a munkanapon osztottuk meg a tapasztalatokat a munkatársainkkal. A lelki gondozáson belül pedig ez alkalommal az egyházi lelki gondozásról váltottunk szót. Arról, hogy miképpen tudják a történelmi egyházak jelenlétükkel segíteni az ellátottakat a vallásuk szabad gyakorlásában - tette hozzá.

Az imaterem felszentelése. Képünkön jobbról balra: Késmárki Zsolt, Kamill atya, Györe Edina, Zimborás Béla, a megyei kirendeltség igazgató-helyettese, Gombos Zsolt Imréné intézményvezető, Horváthné Szép Rózsa, a megyei kirendeltség osztályvezetője Fotó: Pezzetta Umberto

Mint a referens elmondta, az állami ellátórendszerben tízezernél több személyről gondoskodnak az országban, és minden történelmi egyház jelen van a mindennapjaikban.

Arról már a főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója, Györe Edina beszélt, hogy a zalai intézményekben évtizedek óta fontos szerep jut a hitéletnek, a lelki gondozásnak. A fórum pedig lehetőséget adott arra, hogy bemutassák ennek gyakorlati megvalósítását. A rendezvény zárásaként Kamill atya felszentelte a Nefelejcs és Búzavirág Idősek Otthona közötti folyosón kialakított új imatermet, valamint az intézmény udvarán felállított kopjafát, Horváth Ottó zalabaksai polgármester és fafaragó művész ajándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!