A szentelés kegyelme egy új élet kezdete

2017. június 19., 09:36 szerző: Keszey Ágnes
komment
HÉVÍZ - Aznap délelőtti felszentelése után újmiséjét tartotta szombaton este a Szentlélek templomban az ifjú pap: Tóth Gábor.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Máig emlékszik arra Tóth Gábor, hogy még kisgyermekként nagymamája elvitte egy misére. Akkor fogalmazódott meg benne, hogy pap szeretne lenni, azóta erre készült hosszú éveken át.

Fotó: Keszey Ágnes

- Ha szabad így fogalmaznom, belenőttem ebbe. Nagyon sokat köszönhetek a nagykanizsai piarista atyáknak, egyikük, Böszörményi Géza volt szónokom itt az újmisén. Őáltaluk az Isten nagyon sok kegyelmet közvetített számomra - idézte fel a keszthelyi születésű, s családjával Hévízen élt ifjú pap, aki a veszprémi Hittudományi Főiskolán végzett.

A szombati nap jelentős volt Tóth Gábor életében. Délelőtt a Szentlélek templomban szentelte áldozópappá dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, majd este - Úrnapja előestéjén - tartotta újmiséjét, azaz első  ünnepélyes miséjét. Kiss László esperes köszöntötte őt, Böszörményi Géza szónok pedig úgy fogalmazott: a mai nap egy életszakasz vége, egy út fontos állomása.

- Kegyelmekben gazdag volt ez a nap. Talán a házassághoz tudnám hasonlítani. Amikor két szerelmes összeházasodik, az nem valaminek a vége, hanem a közös élet kezdete. A papi hivatásban a szentelés is kezdet. E kegyelem által az ember még szorosabban kapcsolódik az Istenhez. Így, vele együtt tud élni és létezni - vallja Tóth Gábor. Hogy a fiatal pap hol fog szolgálni, arról még nincsen információja.

Keszey Ágnes

2017. június 19., 09:36 szerző: Keszey Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...