Hírek

2017.03.06. 18:15

Az egyesület 25 éve működik - Ez évben nagyobb rendezvényükkel Deák Ferencről emlékeznek meg

Lenti - Nemrég tartotta évnyitó közgyűlését a helyi Honismereti Egyesület. A civil szervezet 25 éve működik a település egyik legtöbb tagot számláló szervezeteként.

Korosa Titanilla

Simon Márta, az egyesület elnöke a tavalyi programokról elmondta: minden rendezvényük a terveik szerint, színvonalasan megvalósult.

- A város önkormányzatával közösen megemlékeztünk a kommunista diktatúra áldozatairól, ünnepséget szerveztünk a nemzeti összetartozás napján, megemlékezést a halottak napján, illetve legnagyobb rendezvényünk októberben az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára szervezett szakmai konferencia és az '56-os találkozó volt. Emellett részt vettünk a városi ünnepségeken, programokon, illetve szakmai tanulmányutat is tettünk az Őrségbe.

Simon Márta (állva), az egyesület elnöke számolt be a szervezet működéséről és terveiről a tagoknak. Balra Simon Istvánné alelnök, jobbra Tantalics Béla és Horváth László polgármester Fotó: Korosa Titanilla

A 2017-es programok tervezetét is elfogadta az egyesület közgyűlése. Ezzel kapcsolatban elhangzott: az elmúlt évihez hasonlóan idén is lesznek hagyományos szakmai és szabadidős programok, önálló rendezvények, illetve együttműködnek az önkormányzattal. Ebben az évben nagyobb szakmai rendezvényük a kiegyezés 150. évfordulójához kapcsolódik. Deák Ferenc életének állomásait keresik fel egy tanulmányút keretében Zsitkóctól Kehidáig, majd Lentiben koszorúzzák meg a Deák-emléktáblát. Emellett márciusban az egyesület gondozásában jelenik meg Tantalics Béla új könyve a zalai át- és kitelepítettekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!