Hírek

2016.10.24. 13:34

Bontják az életveszélyes állapotú házat

Keszthely – Évek óta hullott a vakolata és a tetőcserepe a Sörház utca és a Deák Ferenc utca sarkán álló épületnek, melynek bontását - a balesetveszély megszüntetése érdekében - a napokban kezdték meg.

Keszey Ágnes

Az ingatlannál - mely kisebb részben önkormányzati, nagyobb részben egy magánszemély tulajdonában áll- régóta  fedett átjáró alatt lehetett közlekedni.  A keszthelyi képviselő-testület többször foglalkozott a probléma megoldásával. Az előterjesztésekből  kiderül,  az épületet 2014-ben életveszélyessé nyilvánította a Járási Építésügyi Hivatal és kötelezte a tulajdonosokat a közvetlen életveszélyes műszaki állapot megszüntetésére. Mivel ez nem valósult meg, bírságokat is kiszabott a hatóság, melyeket  a tulajdonostárs helyett is önkormányzat teljesített. A statikai szakvélemények alapján kiderült: a ház felújítása aránytalan magas ráfordítással járna, így a bontás mellett döntöttek.

Józsa Sándor figyeli a bontást - a férfi e házban töltötte gyermekkorát Fotó: A szerző

- Az épület tulajdonosával nehezen lehetett felvenni a kapcsolatot, júniusban sikerült megegyezni vele. A többségi tulajdonossal megállapodtunk, hogy a bontási költségeket a tulajdoni hányad arányában megosztjuk, az önkormányzat pedig megveszi az ő részét az elszámoláskor -  idézte fel érdeklődésünkre Ruzsics Ferenc polgármester.

A bontási munkálatokra meghívásos pályázatot írtak ki. A munkálat - mely  napokban kezdődött, s várhatóan november végére fejeződik be, közel (nettó) hét millió forintba kerül. Az épület helyén parkolóhelyeket alakítanak ki, de a terület értékesítése is szerepelhet a távolabbi tervek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!