Hírek

2017.03.19. 08:23

Tizenhat aranyos nedű az egervári borversenyen

Egervár - Szombaton rendezték meg Egervár hagyományos borversenyét, ahol a benyújtott 70 minta több mint fele felső kategóriás minősítést kapott. A programnak a Pincedomb, a Széchenyi család néhány éve felújított uradalmi borospincéje adott otthont.

Magyar Hajnalka

Mint Gyerkó Gábor polgármester elmondta, a borverseny már 1993 óta fontos közösségszervező program a településen. Nem csak egervári gazdák vesznek részt a minősítésen, a környékbeli szőlőművelők ugyancsak szívesen csatlakoznak.

Az összejövetelen a hat fős zsűri elnöke, Sorok Pál értékelte a felhozatalt. A dicsérő szavak mellett tanulságként felhívta a figyelmet, hogy nem elég hordóba tenni a bort, érdemes azt rendszeresen kóstolgatni, ellenőrizni az időközben beinduló folyamatokat, például korrigálni a savszintet.

Kovács Elemér, Sorok Pál és Gángó Károly a rendezvényen
Fotó: Katona Tibor

A szakértői bírálat eredményeként végül 22 ezüst és 16 arany (10 vörös- és 6 fehérbor került ebbe a kategóriába) minősítést vehettek át a legjobb borokkal nevező gazdák.

Az est legszebb bora címet fehérbor kategóriában Gángó Károly egervári, vörösbor kategóriában pedig Kovács Elemér zalaszentiváni szőlősgazda vehette át. Előbbit illette dicséret a közösen elfogyasztott csülkös babgulyás zamataiért is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!