Hírek

2014.09.20. 10:43

Egy nap a balesetmentes közlekedésért

Egy nap a balesetmentes közlekedésért címmel tartanak rendezvényt a Zala Plaza Parkolójában. Az eseményt Gyutai Csaba polgármester nyitotta meg szombaton 10 órakor.

Nagy Katinka

- Sajnos még mindig napról napra hallani közlekedési balesetekről – mondta el a program apropóját Répási Róbert, a Zalaegerszegi Autósport Egyesület elnöke és versenyzője. – Az egyesületnél, a nagytempójú és a sportos közlekedést megpróbáljuk egy olyan zárt pályára irányítani, ahol a fiatalok tehetséget érezve magukban kipróbálhatják az összes autósport szakágat. Láthatják azt, hogy nem is olyan sok pénzből el lehet már ezt a sportot kezdeni. 16 éves korom óta ülök sportautóban, de a feles energiáimat mindig olyan zárt körülmények között éltem ki, ahol ezt biztonságosan megtehettem, majd ezek után teljesen nyugodtan és higgadtan tudtam vezetni a közutakon.

Fotók: Pezzetta Umberto

A balesetek legfőbb oka a gyorshajtás, az ittas vezetők száma pedig az utóbbi időben szerencsére elkezdett visszaesni. Ehhez kapcsolódóan az itt csinált műszaki átvizsgálás mellé, mindenki kap egy ajándékcsomagot egy doboz jelképes alkoholmentes sörrel. A programokat három fő pillér alapján állítottuk össze. Az első a műszaki biztonság, amelynek keretében a különböző közlekedési eszközök műszaki állapotfelmérése, a kiegészítők és a tartozékok fontosságára hívjuk fel a figyelmet. A kresz betartásához is számos programot csatoltunk, például tartunk kresz vizsgapróbát, a polgárőrség segítségével pedig létesítettünk egy mini kresz-parkot a gyerekeknek, hogy már fiatalon el tudják sajátítani az alapvető közlekedési szabályokat, emellett foglalkozunk az autósportokkal is – árult el pár részletet a programokból a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!