Hírek

2015.06.29. 09:20

Egyetlen szúrással - Tíz év börtönre ítélték a zalaegerszegi nőt

Zalaegerszeg –Tíz év börtönre ítélte hétfőn a törvényszéken dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa azt a 47 éves nőt, aki tavaly nyáron veszekedést követően késsel szíven szúrta a férjét.

Arany Gábor

Az asszony vérben fekvő párja mellől azzal hívta fel a mentőket, hogy férje saját magát szúrta meg. A halálesetet először közigazgatási eljárásban vizsgáltak, majd büntetőügyként folytatódott, az elsőfokú ítélet tegnap született.

Zalaegerszeg landorhegyi részében, társasházi lakásban élő házaspár mindennapjaiban az ital meghatározó szerepet töltött be. Kapcsolatuk az együtt töltött évek alatt megromlott, rendszeressé váltak a veszekedések, velük élő felnőtt fiúkkal is gyakoriak voltak a konfliktusok, ekkor a tettlegesség sem volt ritka. A vita hevében a kés is villant az asszony kezében, a fia két alkalommal is megsérült, egyszer a vállán, egyszer a hasán. Akkor is az volt a magyarázat, hogy az eldurvult veszekedésben a fiú beleszaladt a késbe.

Tavaly június 16-án reggel a házaspár elment otthonról, borozni kezdtek a megszokott kocsmáikban, előbb külön-külön, aztán együtt folytatták, majd hazatértek ebédelni. Ekkor újabb vita kerekedett, aminek zajára előjött szobájából a fiúk, aki próbálta csitítani őket, de ez nem segített.  Az asszony rácsapta az ajtót, majd a konyhába szaladt, 15 centis pengéjű kést vett magához és a szobájába tartó fia felé hadonászott vele. A fiatalember ekkor távozott a lakásból, de a veszekedés a szülők között nem csillapodott. K. Lászlóné – kezében az evéshez használt 7 centi pengéjű késsel – férjére támadt. Ő védekezett, eközben kisebb sérüléseket szenvedett el a karjain, ám nem tudta megfékezni feleségét, aki mellkason szúrta, és a penge elérte a szívét. Ez után a földre görnyedt  férfi mellé tette a kést, majd felhívta a mentőket, hogy a párja megszúrta magát. A kiérkező mentősök még újra élesztették a férfit, de egy órával később a kórházban elhunyt.

Az asszony az első meghallgatásakor ugyanazt  állította, mint a mentősöknek. Későbbi kihallgatásán már nem emlékezett a történtekre, a tárgyaláson viszont  megint vissza tudta idézni az eseményeket. Igaz, több változatban adta elő, de ennek lényege, hogy a férje rátámadt, ő csak védekezésül kapta fel a kést, amibe a szerencsétlen ember belelépett.

Ennek azonban tanúvallomások is ellent mondtak. A szomszédok arról számoltak be, hogy a vitákban az asszony vitte a prímet, mindig ő kiabált és fenyegetőzött. A férfi italozó, de békés természetű ember volt. Azon a  napon az egyik szomszéd  hívta a 112-őt, mert a nő megint kiabált, halállal, megöléssel fenyegetőzött. Az önkezűséget, illetve a balesetet, a késbe lépést a szakértők is cáfolták.  A nő a közepest meghaladó nagy erővel, felülről lefelé irányuló mozdulattal szúrta meg a férjét, átvágva egy bordáját is.

K. Lászlónét emberölésben mondták ki bűnösnek és 10 év börtönre ítélték. Nem jogerősen, az ügyész tudomásul vette, vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.  Ezt követően a bíróság elrendelte K. Lászlóné előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!