Hírek

2017.07.23. 12:59

Egyre több a gyerek, kevés a hely

Nagykanizsa - Új tanteremmel bővül a Kiskanizsai Általános Iskola, ugyanis nő az itt tanuló gyermekek száma. Szeptembertől így már minden évfolyamon lesznek párhuzamos osztályok.

Horváth-Balogh Attila

Az örömteli fejleményről Molnár István, az oktatási intézmény igazgatója számolt be.

- Az iskolához tartozik egy szolgálati lakás is, amely a műfüves pályával önkormányzati tulajdonban maradt, s nem került át a tankerülethez _ bocsátotta előre Molnár István. - Az önkormányzat most ebből alakíttat ki egy új, teljes értékű osztálytermet, amit az tesz szükségessé, hogy nő a gyereklétszám az intézményben. Egy kimenő 8. osztályunk volt idén, és két bejövő, elsős osztályunk lesz szeptemberben, így aztán klasszikus kétsoros iskolaként működhetünk tovább az új tanévtől. A pozitív fejleménynek köszönhetően 340 gyermek tanul szeptembertől nálunk.

Horváth Róbert, a kivitelező munkatársa éppen az egyik falat vakolja Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az igazgató elmondta: a volt szolgálati lakás válaszfalait kivették, a helyiségeket egybenyitották, az előírt fénymennyiséget biztosító, nagy méretű nyílászárókat építenek be a szakemberek, továbbá vakolásra, festésre is sor kerül. A beruházás a remények szerint szeptemberre, az új tanév kezdetére elkészül, a berendezéseket, bútorokat a tankerülettől kapja meg az iskola.

Kérdésünkre Molnár István azt is jelezte: olybá tűnik, hogy a gyermeklétszámmal kapcsolatos növekvő tendencia hosszú távon is marad.

- Úgy látjuk, hogy egyrészt az óvodában is sok gyerek van (és újabban a Nagyrác utcai óvodából is egyre több gyermeket íratnak hozzánk a szülők), másrészt már az elmúlt éveket tekintve is 42-25 beiratkozóval számolhattunk stabilan - jelentette ki.

A volt szolgálati lakást a tantermi követelmények szerint alakítják át Fotó: Horváth-Balogh Attila

- Azt gondolom, tanulmányi és versenyeredményeinknek, az oktatáshoz kapcsolódó programjainknak köszönhető, hogy mind több anyuka és apuka választja gyermekeinek iskolánkat. Igyekszünk a nyugdíjba vonuló kiváló pedagógusok helyére hasonlóan felkészült új kollégákat Kiskanizsára csábítani, illetve az is cél, hogy a tantestületben minél több legyen a férfi pedagógus  -jelenleg heten vagyunk, reményeim szerint ez a szám is növekedhet majd idővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!