Hírek

2015.01.16. 12:28

El akarta gázolni a rendőröket - Többszörös visszaeső, mégis szabadlábra helyezték

Zalaegerszeg - A bíróság nem helyezte előzetes letartóztatásba pénteken délután azt a 45 éves zimányi férfit, aki két rendőrt is majdnem elütött csütörtökön reggel Zalaegerszegen a Platán sori Penny Market áruház parkolójában.

Arany Gábor

A Zalaegerszegi Nyomozóügyészség hivatalos személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt indítványozza, hogy a bíróság helyezze előzetes letartóztatásba a férfit, aki Skoda gépkocsijával csütörtök reggel Zalaegerszegen, a Platán soron két vele szemben intézkedő rendőrt is megpróbált elgázolni.

A Skoda Octáviát vezető férfivel szemben a rendőrök intézkedni akartak, ám ő előbb tolatva az egyik nyomozót majdnem fához szorította, társát elsodorta, a harmadik nyomozó pedig hiába lőtt ötször a bal első kerékbe és egyet a bal oldali ajtóba, mert így is elhajtott. Nagykanizsán, Palinál fogták el, őt és két utasát előállították.

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást a 45 éves sofőr ellen és kezdeményezte az előzetes letartóztatását, de a nyomozási bíró másként döntött. Elegendőnek tartotta a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését. A férfit  egyébként már ítélték el hivatalos személy elleni erőszak miatt. Többszörös visszaeső, utolsó büntetéséből tavaly júniusban szabadult.

A végzés nem jogerős, az ügyész fellebbezést nyújtott be ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!