Hírek

2015.10.11. 08:12

Ellenőrzik a szén-monoxid riasztókat

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megkezdte a forgalomban lévő szén-monoxid érzékelő készülékek vizsgálatát – tudatta a szervezet a szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében.

A korábbi, azaz a 2014 decemberében és a 2015 januárjában elrendelt vizsgálatok során az NFH összesen 42 féle terméket ellenőrzött, ami azt jelenti, hogy a hatóság szakemberei a piacon található termékek jelentős részét megvizsgálták. 12 féle készülék (29 százalék) megfelelt az ellenőrzésen, míg 30 féle szén-monoxid érzékelő (71 százalék), vagyis a készülékek közel háromnegyede nem elégítette ki a biztonságossági követelményeket.

A vizsgált termékek „pozitív" és „negatív" listája a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján elérhető.

A fogyasztóvédelmi hatóság szerint mindenképpen érdemes tüzeléstechnikai szaküzletben vásárolni a szén-monoxid jelzőket. Tudni kell ezekről a készülékekről, hogy mindegyiken kell lennie egy teszt- vagy próbagombnak, amely segítségével ellenőrizhető, hogy a készülék valóban működik-e. A hatóság nyomatékosan felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy ezek a termékek csak – a gyártó által – meghatározott ideig használhatóak,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!