Hírek

2016.10.28. 15:10

Fekvenyomó világbajnokságon diadalmaskodott Szabó Kornél

Az idei esztendőben immár harmadszor bizonyított erőemelő-versenyen a helyi Hivatásos Tűzoltó-Parancsnokság ifjú tűzoltó törzsőrmestere, Szabó Kornél.

Szabó Zsófia

A tavasszal Gyulán megrendezett fekvenyomó Európa-bajnokság, majd a siófoki megmérettetés után ezúttal külföldön nyújtott szép teljesítményt. A németországi Herzbergben alig három héttel ezelőtt saját testtömegének bő kétszeresét tolta a magasba.

– A 175 kilogrammos súly megemelése a harmadik helyre volt elég a világbajnokságon – mondta Szabó Kornél a verseny után. Öröme azonban nem volt teljesen felhőtlen, mivel nem sikerült felülmúlnia az augusztusi, Balaton-parti bajnokságon elért eredményét. Pedig a felkészülésen során ezt a célt tűzte ki maga elé.

Fotó: Szakony Attila

– Nem jött össze a 185 kilogramm, ámbár az edzések során akár 190-et is megemelek – jegyezte meg fanyar mosollyal. – Nem a tréningeket vettem félvállról. Sajnos, a táplálkozáson, illetve, a nem megfelelő fogyáson múlott, hogy nem tudtam megelőzni a saját súlycsoportomban, a 81 kilogrammosok közt, a „trónbitorló” lengyel ellenfeleket – ismerte el Kornél. Ahogy azt is, a, napi többszöri fehérjedús, csökkentett szénhidráttartalmú étkezésben ugyan nem volt hiba, vagy elcsábulás: még a számára kedves nassolnivalók, így a hatlapos és a vaníliás karika iránt sem.

– A gond azzal volt, hogy nem megfelelően fogytam. Ugyanis az izmaimból vesztettem súlyt, ami a teljesítményemet is megbélyegezte. Nem voltam a megszokott jó kondícióban. Azért a harmadik helyezésemre természetesen nagyon büszke vagyok – kacsintott, majd elárulta: ennek ellenére volt „némi” ünneplés a verseny után, ugyanis Kornélt kedvese is elkísérte Németországba. Ám nem csak szíve hölgye foglalt helyet az autóban. Sok táska is, amikben nem ruhák voltak...

– Olyan ételekkel is feltankoltunk, melyekre a szigorú diéta során fentem a fogamat – nevetett. – A csoki-,és a keksz halmok mellé három csomag gesztenyemassza és tejszínhab is került. Alig vártam, hogy ehessek gesztenyepürét. Villámgyorsan el is tüntettem ezt a tetemes adagot a verseny után, emellett egy jókora darab húsos-sajtos pizzával is pótoltam az elvesztett kalóriákat.

Kellett is az alapozó tuning Kornélnak, mivel már javában edz. S hogy ezúttal milyen megmérettetésre készül? Hamarosan kiderül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!