Hírek

2016.06.01. 15:34

Fókuszban a házi patikák vizsgálata

Nagykanizsa – A lakossági gyógyszerkészletek felülvizsgálatának fontosságáról szólt a 13. országos patikanap az Erzsébet téren.

Benedek Bálint

A rendezvényt többek mellett a Magyar Gyógyszerészi Kamara szervezte meg, melyhez a gyógyszertárak is csatlakoztak.

– Eleinte főleg a patikában folyó munkát és a betegekkel való közvetlenebb kapcsolatot tűztük ki célul – mondta köszöntőjében dr. Gergye Miklós, a Zala megyei Gyógyszerészi Kamara elnöke. – Most a népegészségügyi program részévé tettük az eseményt. Mára a gyógyszertár egészségügyi szolgáltatóvá is vált, ehhez szervesen kapcsolódik a gondozási program.

A szakember szerint a betegekkel egyeztetve ma kiemelt feladat a házipatikák alapos átvizsgálása, a benne található gyógyszerek használatának átbeszélése, a lejárt készítmények selejtezése, valamint a tárolásra vonatkozó szabályok ismertetése.

Dr. Gergye Miklósnak az a tapasztalata, hogy az emberek figyelnek házi patikájuk rendszerezésére. Azonban ajánlja, hogy mindig legyen otthon láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasfogó, ezen kívül sebellátáshoz kötszerek.

Tóth Nándor alpolgármester beszédében kiemelte: az egészségünk biztonsága, a betegség megelőzése és gyógyítása a középpontja e napnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!