Hírek

2017.03.26. 17:45

Áldást kértek a gyülekezet új lelkészére

Zalaegerszeg - Beiktatásuk alkalmából a gyülekezet újonnan megválasztott lelkipásztoraira kérték Isten áldását szombaton hálaadó istentiszteleten a református templomban.

Arany Gábor

Ezzel hivatalosan is szolgálja a gyülekezetet a lelkész házaspár, Hodánics Péter és felesége, Hodánics-Bíró Tünde.

- A lelkipásztor és a gyülekezet életében meghatározó esemény részesei lehettünk - mondta Steinbach József, aki igét hirdetett az istentiszteleten. A Dunántúli Református Egyházkerület püspöke érdeklődésünkre úgy fogalmazott, ezzel a remények szerint hosszú időre elköteleződik egymás iránt a lelkész és a hatszáz fős gyülekezet. Ám ennél nagyobb kört szolgál, hiszen többszöröse, aki reformátusnak vallja magát a városban.

Steinbach József püspök igét hirdet; balra a hivatalukba beiktatott lelkészek, Hodánics Péter és felesége, Hodánics-Bíró Tünde
Fotó: Arany Gábor

Arról is beszélt, hogy most még a Zalaszentgrót és Zalalövő közötti térség is a lelkészházaspárhoz tartozik. A szórvány református közösségek gondozása azonban nagy terhet jelent, ezért ezt szeretnék leválasztani, és ellátásukra külön egyházközséget létrehozni Zalaszentgróton. A püspök utalva az előd, Török Zoltán lelkész városban betöltött szerepére, azt mondta, elvárás, hogy ki kell lépni a templom falai közül, és építő módon jelen kell lenni a közéletben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!