Hírek

2017.08.03. 18:00

Pszichiátriai betegek alkotásaiból nyílt tárlat Bázakerettyén

BÁZAKERETTYE A Déryné Művelődési Házban tegnap pszichiátriai betegek alkotásaiból nyílt Művészet és terápia címmel kiállítás.

Benedek Bálint

Az eseményen a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Aranyág Otthona mutatta be a művészetterápiás foglalkozások keretében elkészült festményeket, kerámiákat, kosárfonatokat valamint egyéb ajándéktárgyakat. Ezúttal az intézmény 16 lakója kapott lehetőséget a bemutatkozásra. Az otthon szakértő pedagógusai mellett rendszeresen művészek is segítik a gondozottak fejlődését.

- A kreativitás csökkenti a stresszt, oldja a feszültséget, s így segít a lelki egyensúly és a harmónia megteremtésében - mondta megnyitójában Szabó Tibor népművelő, fafaragó. - A terápia célja a tudattalan belső érzések felszínre juttatása, az énkifejezés megjelenítése, az örömszerzés és az ellazulás elősegítése.

Györe Edina (jobbról) és Szabó Tibor közösen méltatták a pszichiátriai betegek kiállítását, mely a gyógyulásukat szolgálja - Fotó: Szakony Attila

A fenntartó, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója, Györe Edina köszöntő beszédében kiemelte: az ellátottak számára mindenképpen fontos esemény a kiállítás megrendezése, hiszen a művészi élmény mellett hatalmas jelentőséggel bír a sikerélmény biztosítása is.

- A művészetterápia lényege a szabad művészi önkifejezés, amely erősíti az önbizalmat - folytatta Györe Edina. - A foglalkozásokon az ismeretek bővítésével, új technikák elsajátításával, kitartással és szorgalommal hatékony alkotó munka folyik. Sőt ezúttal is minőségi, gyakran művészi értékű kézműves termékek, grafikák, akvarellek kaptak helyet a kiállításon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!