Hírek

2015.11.22. 09:25

Lezuhant a munkás padlásról, deréktól lefelé megbénult - vádat emeltek a főnöke ellen

Zalaegerszeg – Nem biztosította megfelelően a munka körülményeit, s emiatt a dolgozója maradandó fogyatékosságot szenvedett. A történtek miatt a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

Lapunkban is többször foglalkoztunk azzal a balesettel, ami  2014. december 13-án délelőtt a pusztaszentlászlói pulykatelepen történt.  Aznap reggel a telep takarítására vállalkozó Irtó-Szuper Kft ügyvezetője mutatta meg a dolgozójának a padlástérben elvégzendő műveleteket, a mosóberendezés használatát. A munka megkezdése előtt az ügyvezető eltávolította a padlófödémben lévő nyílást takaró lemezeket és erre felhívta a dolgozó figyelmét. A leesés elleni védelemről azonban nem gondoskodott. Miután meggyőződött róla, hogy a dolgozó elkezdte a takarítást, elhagyta a padlást. Takarítás közben azonban a mosóberendezést kezelő férfi nem észlelte a nyílást, belelépett és a földszintre zuhant. Több gerinccsigolyája eltörött, elmozdult, sérülései miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett, deréktól lefelé megbénult.
A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a munkaadó ellen az egerszegi járási ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!