Hírek

2014.06.11. 13:55

Második helyezéssel - Tizenötödik Safety Tour zalai versenyzőkkel

Zalaegerszeg - Második helyezést ért el a Landorhegyi-iskola csapata a minap Ausztriában 15. alkalommal megtartott gyermekbiztonsági olimpián, a Safety Tour-on.

Arany Gábor

A 2000 óta minden évben megrendezett versenyen polgári védelmi, bűn- és baleset-megelőzési tudnivalókat, valamint az elsősegély-nyújtási ismereteket mérik fel. Ahogy a rendezők megfogalmazták: szórakoztató és sportos módon, fontos biztonsági ismeretekkel vértezik fel a gyermekeket. Ennek során nemcsak a tudás és a készség számít, hanem a csapatszellem is.

Fekete pólóban a landorhegyiek: célbaoltás puttonyfecskendővel. Fotó: Landorhegyi-iskola

A landorhegyi német-magyar két tannyelvű iskola 10 esztendős diákjai a megyei védelmi bizottság és a katasztrófavédelmi igazgatóság támogatásával évek óta részt vesznek az osztrák polgári védelmi szövetség Safety Tour nevű versenyén az osztrák, szlovén, szlovák, valamint a Vas és Győr-Moson-Sopron megyei 20 fős csapatok mellett. Ez évben is több tízezer gyermek kapcsolódott be a versenysorozatba. Az Eisenbergben rendezett járási döntőben a külföldi csapatok között a landorhegyiek bizonyultak a legjobbnak, akik nem tudták kihasználni a maximális csapatlétszámot és 16 tanulójukat delegáltak. Abszolút sorrendben pedig a 4. helyet érték el a tizenhat indulóból. A tartományi döntőt Steinbrunnban rendezték, itt az egerszegiek a külföldiek kategóriájában a második helyet szerezték meg a győriek mögött, így a június 17-i bécsi országos döntőbe az utóbbiak utazhatnak el és szállhatnak ringbe az év legbiztonságosabb általános iskolája címért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!