Hírek

2016.01.06. 14:01

Mérgezett kolbász? Félnek a lakótelepen a kutyasétáltatók

Keszthely – Elszórt kolbászdarabokat talált egy férfi kutyasétáltatás közben a Fodor utcai lakótelepen. A környéken lakók attól félnek: valaki meg akarja mérgezni az ebeket.

Keszey Ágnes

A közösségi oldalon tette közzé a figyelmeztetést a keszthelyi Horváth András, hogy különösen figyeljenek és vigyázzanak a kutyájukat sétáltató gazdák. Érdeklődésünkre felidézte, mi is történt.

– Vasárnap reggel mentem a kutyámmal. Jött egy idősebb úr, ölbe hozta a kutyáját és figyelmeztette, hogy a patakparton kolbászok vannak szétszórva, öt - hatszáz méteres szakaszon. A kis templomtól a hőközpontig végigjártam az utat és ötven - száz méterenként volt elszórva lecsókolbász. Édeskés szaga volt: valószínűleg fagyállóval volt átitatva. Reggel kilenc órakor összeszedtem az összeset, kidobtam a kukába, majd a következő sétánál, fél tizenegykor újra kolbászdarabok voltak szétszórva - mesélte a Zalai Hírlapnak Horváth András. Ez a terület a kutyasétáltatók kedvenc helye, de ez nem mindig zavartalan.

– Sokan elengedik a kutyát póráz nélkül, ez sok embernek nem tetszik. Engem nem nagyon szeret a többi gazda, mert az én kutyám nem barátságos természetű. Akkor szokott probléma lenni, ha egy póráz nélküli kutya a közelébe megy. Én ezért csak szájkosárral és szöges pórázzal hozom le - tette hozzá a nyolc éves, amerikai staffordshire terrier: Stexy gazdája.

A férfi a két alkalommal összeszedett kolbászdarabokat kidobta a kukába. A közösségi oldalon heves, és több esetben nem szalonképes beírások jelentek meg: a kutyások felháborodtak és féltik kedvencüket. Egy bejegyzés szerint a a Vaszary utcánál mérgeztek meg kutyákat, egy másik beírás szerint a múlt héten a „Balog Ferenc utcát szórták meg méreggel”:

De vajon mit lehet tenni a hasonló esetek ellen? E kérdéssel kerestük meg a keszthelyi ebrendészeti telep gyepmesterét.

- Ilyenkor az a teendő, hogy össze kell szedni az elszórt étel-, kolbászdarabot és be kell vizsgáltatni az ÁNTSZ-nél. Ha a vizsgálat toxinokat mutatott ki, akkor a rendőrségen kell feljelentést tenni. Hozzám nem érkezett ilyen bejelentés, nem hallottam hasonló esetről itt Keszthelyen - mondta el érdeklődésünkre Kalmár Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!