Hírek

2016.12.06. 16:55

Munka a család mellett

Nagykanizsa – A gyesen, gyeden lévő anyák, illetve az ápolási ellátásban részesülő nők munkaerőpiaci esélyeiről is szó esett tegnap azon a programon, amit a Kanizsai Foglalkoztatási Paktum keretében tartottak.

Szabó Zsófia

A Kistérségi Központban tartott, családi nappal egybekötött rendezvényen  Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott tájékoztatást a témában. Elmondta: a városban-és a környéken nagyjából háromszázötvenen keresnek állást az említett rétegből. Közülük sokan kereskedelmi végzettséggel rendelkeznek, ám a család mellett nehézséget okozna számukra e területen elhelyezkedni, illetve dolgozni.

– A megoldást az egyműszakos munkarend jelentené – jelezte Polai György. Azt is, hogy szervezetük a nagyobb foglalkoztatókkal kapcsolatban van, amelynek köszönhetően az adódó munkalehetőségekről közvetlenül szereznek tudomást.

– Abban  is segítséget nyújtunk az álláskeresőknek, hogy olyan munkát találjanak, ami megfelelő jövedelmet  biztosít számukra – így Polai György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!