Hírek

2013.02.12. 13:39

Négyesikrek Pici-Micitől

Zalaszentgrót – Alig egy naposan már rendkívül virgonc a négy kisgida. Szemmel is nehéz követni a mozgásukat, hát még összeterelni őket egy közös fotózáshoz.

Sámel József

A négy kis kecske hétfőn született Zalaszentgróton, Czimbalek Zsolt gazdaságában. Ami különlegesség teszi őket, az nem más, mint hogy ikrekként látták meg a napvilágot. A szakemberek szerint a kecskék rendszerint kettőt ellenek, ritkaságnak számít a három is, a négyes ikrek pedig ritkaságszámba mennek. Utóbbi általában tízévenként egyszer-kétszer fordul elő.

-Már több mint tíz esztendeje tartok kecskéket, ez idő alatt összesen két alkalommal született egyszerre három kecskegida. Négyes ikrek pedig eddig még soha nem voltak – mondta Czimbalek Zsolt, aki nem tagadta, meglepték a történtek. – Örömteli meglepetés volt. Az első születésénél még itt voltam, aztán elmentem etetni. Közben megérkezett a második gida, majd – már a segítségemmel – a harmadik és a negyedik. Összesen három óra alatt ellett meg az anyjuk, a két és fél éves Pici-Mici. A három bak és egy nőstény gida szép és egészséges, sokat esznek és futnak, s már hangjuk is van. Örülök nekik, azt azonban egyelőre még nem tudom, mi lesz a sorsuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!