Hírek

2017.05.29. 18:35

Pontyok és amurok - Horgászverseny Zalalövőn és Zalabaksán

ZALALÖVŐ, ZALABAKSA A hét végén kedvezett az idő az horgászásnak, mind a két településen tíz kiló feletti fogással nyerték a versenyt a legszerencsésebb pecások.

Gyuricza Ferenc

Zalalövőn, a Borostyán-tónál az egy héttel korábbi megyei csapatversenyt követően ezúttal a helyi horgászok, vagyis a Borostyán Horgász Egyesület tagjai is megmutathatták a tudásukat. A sors nekik kedvezett jobban, ezúttal frontmentes, tiszta idő volt, és ez a kapáson is érezhető volt. A versenyzők sorra fogták ki a tóból az egy és két kilogramm közti pontyokat, de keszegek és egyéb apróhalak is akadtak szép számban a horogra.

- A háziversenyen 27 felnőtt, valamint egy gyermek és egy ifjúsági korú horgász vett részt - mondta lapunknak Ollár László, az egyesület elnöke. - Az összfogás meghaladta a kilencven kilogrammot, a horgászaink közül többen teljesítettek tíz kilogramm felett.

A novai egyesület Zalabaksán tartotta versenyét. A győztes Csonka János egy amurral

A zalalövői verseny győztese 11,22 kilogramm összteljesítménnyel Tóth László lett, a második helyen Varga László végzett 10,30 kg-mal, akitől a harmadik helyezett Tüske Gyula öt dkg-mal maradt el. A legnagyobb halat - egy 2,72 kg-os pontyot - Molnár Róbert fogta, de külön díjazták a gyermek (Borsos Ádám, 2,10 kg), valamint az ifjúsági korú horgászt is (Horváth Kevin, 8,22).

- Ennek a horgászversenynek egyik célja, hogy szerettessük meg az emberekkel ezt a sportot, illetve csábítsuk ki őket a vízpartra - tette hozzá az egyesületi elnök. - Ezért a versenyt tartalmas családi nappal kötjük össze, ahova a párjukat, gyerekeiket is szívesen hozzák el a tagjaink. Száznál is többen voltak kint a tónál, s arra is volt példa, hogy apa és fia egymás mellett horgászott.

A zalalövői verseny legeredményesebb horgásza Tóth László (jobbról) kifogott halait Németh János halőr és az egyesület elnöke, Ollár László mutatja Fotó: Gyuricza Ferenc

Zalabaksán a novai Erdőalja Horgász Egyesület tartotta hagyományos éves versenyét, ezúttal húsz fő részvételével. A Baksa-tó adottságainak köszönhetően a pontyok mellett itt közepes méretű amurok is horogra akadtak. Ezen a versenyen Csonka János végzett az élen 12,01 kilogrammal, a második helyre Gilicze István került pontosan 9 kilós fogással, a harmadik pedig Lukács József lett 8,89 kg-mal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!