Hírek

2015.05.08. 08:01

Sorstársaiért kerekez az SM beteg sportoló, Ternován Zoltán

Zalaegerszeg – 16 nap alatt kerékpározza körbe Magyarországot Ternován Zoltán SM beteg amatőr sportoló, hogy minél több sclerosis multiplexes betegeknek adjon reményt és erőt.

Magyar Hajnalka

Több mint 30 várost érintő útja során május 10-én, vasárnap 12 órakor Zalaegerszegen a Dísz-téren, 16 és 17 óra között pedig Nagykanizsán is találkozhatnak vele sorstársai és az érdeklődők. Zalaegerszegen a neurológiai osztály, az SM betegek egyesülete  és a város is köszönti a sportolót.

Ternován Zoltán az SM világnap zászlajával.

Ternován Zoltán május 8-án az esztergomi bazilikától indult el, hogy megtéve az országos kört május 23-án begördüljön Székesfehérvárra, az SM világnap rendezvényére. Az amatőr sportoló magával viszi az SM világnap zászlaját, amelyet reményei szerint sokan aláírnak, s minél több SM beteg és egészséges ember beírja üzenetét útinaplójába is.

Mintegy 8 ezren élnek hazánkban az idegrendszert károsító, fiatalkori mozgáskorlátozottságot, látásvesztést, bénulást is okozni képes gyógyíthatatlan neurológiai betegséggel. Az 50 éves mogyorósbányai férfinak sikerült talpra állnia, így útnak indult, hogy kiálljon a többiekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!