Hírek

2017.07.24. 18:15

Az utazók védőszentjének ünnepén megáldották a járműveket is Lentiben

LENTI - Az utazók védőszentjének ünnepén, Szent Kristóf napján többen is kérték az egyházi áldást a városban személygépkocsijukra, biciklijükre vagy motorkerékpárjukra.

Korosa Titanilla

A hagyományos autószentelést a balesetmentes közlekedés érdekében rendezik meg. A járműtulajdonosok ez alkalommal is a Templom téren sorakoztak fel a reggeli szentmisét követően.

- Két évtizede éppen Lentiből indult el ez a kezdeményezés, ami azóta országossá nőtte ki magát - tudtuk meg Balogh Sándortól, a Magyar Autóklub lenti szervezetének vezetőjétől. - Minden évben vannak jó páran, akik részt vesznek az autószentelésen, köztük az autóklub által készített matricákat osztunk ki.

Jobbra Takács András káplán, balra Horváth Gyöngyi az autószentelésen
Fotó: Korosa Titanilla

Hozzátette: évek óta jó kapcsolatot ápolnak a plébániával, sokat segítenek a program lebonyolításában.

Az elmúlt vasárnapon Takács András káplán közreműködésével kapták meg a résztvevők járműveikre a Szent Kristóf-napi áldást.

Vasárnap az autószentelés mellett a Szent Mihály plébánia nyári programjáról, az egyhetes táborozásról Köbli Tamás plébános beszélt érdeklődésünkre.

- Fontosnak tartom, hogy legyen olyan nyári programunk, amellyel a gyerekeket meg tudjuk szólítani - mondta Köbli Tamás. - Harmadszor táboroztunk már, második alkalommal az őriszentpéteri plébánia közösségi házában, amit Varga Ottó esperes bocsátott rendelkezésünkre.

Ilyenkor a térség megismerése és a játékok mellett figyelünk egymásra és imádkozunk is. A lényeg, hogy a gyerekek elszakadjanak a telefonoktól, a televíziótól, hiszen igénylik a játékot és a közösségi programokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!