Hírek

2016.05.08. 15:31

Teljesítménytúra madarak és fák napján

Gutorfölde - Gomba- és állatnyom-felismerés, íjászat, illetve további feladatok is várták a madarak és fák napi programon résztvevő csapatok tagjait. A vetélkedő helyszíne ez alkalommal a Balog-hegy volt.

Korosa Titanilla

Az elmúlt évben sikeresen elevenítették fel a településen a madarak és fák napját, így idén nem maradt el a folytatás. A szervező Együtt Gutorföldéért Egyesület tagjai idén is a horgásztóhoz várták a jelentkező csapatokat, de most a vetélkedő útvonala a hegyen haladt, itt kellett a több kilométeres teljesítménytúra során 7 állomáson megválaszolni a feltett kérdéseket, melyek a természethez, állatokhoz, növényekhez kapcsolódtak, de voltak fizikai feladatok is.

A harmadik állomáson íjászatban kellett helyt állniuk a résztvevőknek. Csondor Soma íjjal, mellette Csordás Béla, az íjászat állomásfőnöke, mögöttük a csapat néhány tagja (balról): Friman Judit, Kásáné Hermán Piroska és Vidovics Miklósné

Ez alkalommal is szép számmal érkeztek lelkes természetjárók, 12 csapat indult el a vetélkedőn, fiatalok és idősebbek egyaránt részt vettek a teljesítménytúrán.

A vetélkedő végén babgulyás várta a versenyzőket, a győztes csapat pedig vándor-emléklapot kapott, valamint a tóparton egy facsemetét ültettek el emlékül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!