Hírek

2013.11.24. 08:25

Az Őszirózsa Nyugdíjas Klub ízkavalkádja

Botfa - Akár Válickáig elnyújtanák, olyan tésztát gyúrtak a lányok, büszkélkedett Olasz Gyuláné, a botfai Őszirózsák Nyugdíjas Klub vezetője.

Arany Gábor

A nevétől eltérően nemcsak szépkorúakat tagjai sorába fogadó, 16 éve alakult klub idén hetedik alkalommal rendezte meg a rétes napot. Ami tulajdonképpen hét vége volt, mert a műveleteket már pénteken elkezdték. Akkor öt tepsit töltöttek meg finomságokkal, hogy másnap kéttucatnyira gyarapodjon a számuk.

A töltelékek elkészítésében, a tészta nyújtásában tíznél is többen vettek részt. Köztük talán a legtapasztaltabb, a 81 éves Bakonyi Józsefné volt. A gyerekkorában elsajátított fortély lényege a jó lisztből alaposan kidolgozott tészta, aztán a nyújtás. Ennek trükkje, hogy belisztezett kézfejjel a tészta alá nyúlva, könnyed mozdulatokkal kell nyújtani, amíg szinte hártyavékonyságú lesz. Aztán már csak tölteni és sütni, no meg enni kell.

Tepsik telve almás, káposztás, tökös-mákos, mazsolás-túrós, meggyes-túrós rétesekkel és a készítők (Fotó: Katona Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!