Hírek

2015.09.25. 05:56

Tűzoltó beavatkozások Zala megyében

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a pénteki napon eddig (08:00) két tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés érkezett.

02:35 | Zalaegerszeg: A Gazdaság utcában egy műanyag gyárban keletkezett tűz, amely átterjedt a tetőszerkezetre, ahol négyszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok. A káresethez a zalaegerszegi és a pacsai hivatásos tűzoltók vonultak három gépjárműfecskendővel, magasból mentő járművel, vízszállítóval. A három órán át elhúzódó oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A beavatkozó egységeknek öt vízsugárral sikerült megfékezni a lángokat. A megyeszékhely tűzoltóinak sikerült több, nagy értékű gépet megmenteni a lángoktól. Az eset során egy ember szenvedett könnyebb égési sérüléseket, aki a tűzoltók kiérkezése előtt megpróbálta megfékezni a lángokat. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás során vizsgálják.

03:16 | Nemesrádó: A Kossuth Lajos utcában egy kétszáz négyzetméteres ház és a hozzá tartozó melléképület teljes terjedelmében égett. A tűzesethez Keszthelyről, Zalakarosról, Pacsáról érkeztek hivatásos tűoltók, akik több vízsugárral a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megakadályozták, hogy a lángok a szomszédos épületekre is átterjedjenek. A több, mint három órás oltási munkálatok után sikerült a beavatkozó erőknek felszámolni a tűzesetet. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!