Hírek

2016.12.05. 15:39

Utakra, járdákra még 40 millió

Nagykanizsa – Az út- és járdafelújításra elkülönített idei keretösszeget közel duplájára emelte a VIA Kanizsa Nonprofit Zrt.

Pásztor András

Kanizsán az idei esztendőre eredetileg 47 millió forintot különítettek el a járdák, utak, hidak és parkolók karbantartására, ám a takarékos gazdálkodás eredményeként a városüzemeltető cég összesen 88 millió forintot költ év végéig ezen feladatokra.

– A 41 milliós többletforrást saját magunk gazdálkodtuk ki – mondta Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója.

– Örvendetes hír, hogy az idén, mintegy 60 millió forinttal növelni tudtuk saját árbevételünket, ugyanakkor a kevesebb külső szolgáltatás igénybevétele, valamint a városi közvilágítás terén megspórolt közel 20 millió forint is elősegítette az üzleti terv módosítását – folytatta Fitos István vezérigazgató, aki hozzátette: a többletforrás jelentős részét már elköltötték, de jelenleg is zajlanak kisebb út- és járdakarbantartási munkálatok, illetve kátyúzások.

A miklósfai városrészben tegnap is marták az aszfaltot

– A plusz 41 millió forintból sikerült többek között új aszfaltréteggel ellátni a Földhivatal mögötti parkolót, burkolatszélsítést végezni Miklósfán, a Szentendrei úton, rendbe tenni a Batthány utcai parkolókat, a Kinizsi utcai járdaépítés, valamint a Csengery utcai csapadékvíz elvezető rendszer tisztítását is ebből a keretből finanszíroztuk. Természetesen a kisebb-nagyobb úthibák javítására is odafigyeltünk, a város számos területén történt például kátyúzás.

A vezérigazgató elmondta: a munkálatok körülbelül december 10-ig tartanak, azt követően ugyanis leáll a marcali aszfaltkeverő üzem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!