Hírek

2017.01.12. 18:55

Van tartalék, amihez még nyúlhatnak

Zalabaksa - Ahogy a megye számos más településén, úgy Zalabaksán is megkezdték a szociális tüzelő kiszállítását.

Gyuricza Ferenc

A mintegy 700 lakosú községben 63 köbméter fa szétosztására kapott lehetőséget az önkormányzat. Horváth Ottó polgármester szerint ennél többre lenne igény, így saját erőből is tesznek hozzá.

- Ebből a mennyiségből 33 családnak juttatunk másfél és három köbméter közötti tüzelőt - mondta a polgármester. - Azoknak, akik lakásfenntartási támogatásban vagy rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. Ha valaki rajtuk kívül hirtelen megszorulna, annak is tudunk segíteni, hiszen az önkormányzatnál felhalmoztunk kályhakészre felvágott fát, így tehát szükség esetén egy-egy zsákkal abból is tudunk adni.

Völgyiné Orbán Tímea szerint nagyon jól jött a tegnap kiszállított három köbméter fa. A rakodót Gyécsek József kezeli Fotó: Gyuricza Ferenc

A cupi településrészen élő Völgyi család is a kedvezményezettek közé tartozik, róluk többször is írtunk lapunkban, amikor bő három éve hármas ikreik születtek. Völgyiné Orbán Tímea azt mondja, rendkívül jól jött a segítség, mivel a vásárolt tűzifájuk már igencsak fogyóban van. A családi házat a gyerekek miatt egész nap fűteni kell.

Zalalövőn az elmúlt hét végén kezdték el a szociális tűzifa házhoz szállítását. A település önkormányzata 40 köbméter beszerzésére kapott támogatást - bár ennek kétszeresére nyújtottak be az ősz folyamán pályázatot -, így ezúttal annak a 33 háztartásnak jutott a tűzelőből, melyeket a nyilvántartás szerint leginkább rászorulónak tartottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!