Vidám vetélkedőkkel - Elismerések átadása, sportprogramok a falunapokon

2017. július 17., 07:30 szerző: Arany Gábor fotós: Pezzetta Umberto
komment
ZALASZENTGYÖRGY , TESKÁND - A hétvégén a megye több településén falunapot tartottak. Észak-Zalában két település rendezvényére látogattunk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A hétvégén 18. alkalommal rendezték meg a zalaszentgyörgyi falunapot. A program nyitányaként pénteken este köszöntötték a 434 lelket számláló település három újszülöttjét és azt a két családot, amely az elmúlt évben Zalaszentgyörgyre költözött.


A szentgyörgyi sárkányfutam nevű vidám váltóversenyt négy csapat részvételével rendezték meg	 Fotó: Pezzetta Umberto

 

A közösség elismeréseként díjat adtak át Császár Barnabásnak, aki kitűnő eredménnyel fejezte be a általános iskolát a megyeszékhelyi Mindszentyben, és számos versenyen jeleskedett. Átadták a Zalaszentgyörgyért díjat is. Ezt Standi Gyuláné Sümegi Marianna kapta annak a két évtizedes munkának elismeréseként, amit a községért és a környező településekért végzett. Húsz évvel ezelőtt ő alapította meg és azóta is irányítja az Örömzene kórust, és számos rendezvény fűződik a nevéhez. A szombat a vidámság jegyében telt. Egyebek mellett megrendezték a szentgyörgyi sárkányfutam nevű váltóversenyt, amelyen az erdélyi testvértelepülésről, Marosszentgyörgyről is részt vett egy csapat.

Vidám hangulatban telt a hétvége a megyeszékhely szomszédságában, Teskándon is.


Teskándon a kulturális műsorban fellépett az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület is	 Fotó: Pezzetta Umberto

 

A falunapi rendezvények pénteken este kezdődtek a bállal, a szombat a sportrendezvényeké, a kulturális programoké volt. Megmérkőztek az ulti szerelmesei, a fakanalak virtuózai, bemutatkoztak az airfsoft gyakorlói s az off-road megszállottai. Vasárnap pedig első alkalommal rendezték meg Németh István emlékére a Technoroll Kupát.

Arany Gábor

2017. július 17., 07:30 szerző: Arany Gábor fotós: Pezzetta Umberto

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...