Hírek

2017.08.18. 18:16

Felújították a rendelőket - A régi épület teljes rekonstrukcióját 31 millió forintból végezték el

ZALAKOMÁR Kicsivel több mint 31 millió forintból újították fel a 2. számú orvosi és védőnői rendelőt, melynek avatóünnepségét tegnap tartották meg.

Benedek Bálint

A helyi régi rendelő épületére már ráfért az alapos felújítás, az önkormányzat 2015 óta indult több pályázaton is, hogy minél előbb nekikezdhessen a munkálatoknak.

- A befektetett sok munka meghozta gyümölcsét, hiszen a teljes projektre 31 millió forintot nyertünk egy pályázaton, a saját forrás mindössze 1,5 millió forint volt - fogalmazott megnyitó beszédében Csárdi Tamás polgármester. - Ebből az összegből lecseréltük az épület tetejét, a megsüllyedt alapot kijavítottuk, új nyílászárókat szereltünk fel, elvégeztük a fűtéskorszerűsítést és megtörtént a külső hőszigetelés is. A pályázat ugyan nem tartalmazta a rendelő környezetének rendbetételét, ám az önkormányzatunk a közmunkaprogram keretében ezt is elvégezte.

Cseresnyés Péter (balról) és Csárdi Tamás közösen avatták fel az egészségügyi intézményt - Fotó: SzA

Csárdi Tamás hozzátette: a fejlődés nem áll meg az orvosi rendelőnél, hiszen a település többi részén is nagyon sok a teendő.

Cseresnyés Péter államtitkár egyetértett a település vezetőjével, miszerint a közösség életét a célok viszik előre.

- Amikor a kormány rendbe tette a költségvetést, a nemzetgazdaság elkezdett jól működni, akkor jöttek azok a forintok, melyekből jó elképzeléseket lehetett megvalósítani, például Zalakomárban - fűzte hozzá az államtitkár.

A felújított rendelőt Háda László plébános szentelte fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!