Kosárlabda: magabiztos ZTE NKK győzelem

2016. január 30., 17:23 szerző: Jóna István
komment
Egy héten belül a második zalaegerszegi csapat lépett parkettre a fővárosban a felújított Gabányi Sportcsarnokban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

ELTE-BEAC Újbuda- ZTE NKK 54-81 (16-28, 10-9, 13-24, 15-20)

Budapest, Gabányi L. SportcsarnokJV: Surányi G., Kovács N., Vida J.

ELTE-BEAC Újbuda: Pusztai P. 14, Horváth S. 13, Pál 2, Bagi 2, Barnai 2, csere: Pusztai S. 6, Reiner 4, Király 2, Gocsmann 9/3, György -, Zana-, edző: Balogh Judit

ZTE NKK: Nagy 8, Böröndy 12/3, Szélesy 5/3, Licskai 22/9, Horváth 9/3, csere: Orsó 13/9, Velkey 9/3, Kovács 3/3, Dömötör-, Edző: Gáll Tamás

Egy héten belül a második zalaegerszegi csapat lépett parkettre a fővárosban a felújított Gabányi Sportcsarnokban. A fiúk után ezúttal a lányok, azaz a ZTE NKK próbált győzelemmel távozni fővárosi ellenfelétől.Zalai triplasorozattal kezdődött az első negyed. A 3. percig Licskai kétszer, Böröndy egyszer talált be távolról, míg hazai oldalról két dupla érkezet válaszként (4-9). A negyed felénél egy pontra zárkózott a BEAC, de Nagy büntetőivel és egy duplájával újra megléptek a zalaiak. A folytatásban Licskai indította el a negyed hajráját, majd Horváth Zsófia hárompontossal növelte a csapatok közti különbséget. Orsó és Licskai kosaraival a 9. percben már tíz pont fölé kúszott a zalai előny (12-24). A negyed zárásaként maradt még két Horváth dupla és a magabiztos vendégvezetés (16-28).

A második negyedben azt érezhette a szurkoló, hogy a csapatok elhasználták az összes puskaporukat. Ez a ZTE NKK-ra főleg igaz, mivel hat percig próbáltak pontot szerezni a lányok sikertelenül. Mellesleg a fővárosiaknak sem ment túl jól, de ők két duplával többet dobtak ebben az időszakban. A 16. percben Szélesy Judit büntetőivel mozdult el az NKK a holtpontról. Továbbra is a küzdelem és a pontatlanság volt jellemző a játékra. A hazaiak felzárkózási szándékait Licskai harmadik hármasa törte ketté és negyed végére realizálódott a zalai vezetés (26-37). Jót tett a szünet a csapatoknak és a játéknak is, hiszen az előzőnél sokkal lendületesebb negyed következett. Orsó és Böröndy egy duplával, majd Szélesy egy hármassal tolta előrébb a ZTE szekerét. Ebben a negyedben Orsó Viktória kapta el a fonalat és jó ritmusban játszott és a pontszerzésből is kivette a részét. Fokozatosan húztak el a lányok és közelítettek a harminc pontos különbség felé. A negyed Velkey hármasával zárul, amelyben szó szerint állva hagytuk a BEAC-ot (39-61).

A záró negyed elején ott folytatták a lányok, ahol a harmadikban befejezték. Orsó hármassal nyitott, majd Horváth toldotta meg egy duplával. A lányok bedeszkázták a gyűrűt és sorra érték el a kosarakat. Hat perc telt el a negyedből, amikor Pusztai megszerezte első kosarait a BEAC-nak. 12-0-s futással tette biztossá a győzelmét a ZTE NKK és a végén már csak a különbség volt a kérdéses a találkozón. A hazaiaknál Gocsmann használta ki a kapott perceket és tartotta a lelket csapattársaiban a pontjaival. A hajrában Kovács Georgina is pályára lépett és Jurkó Noémi passzából egy hármassal jelezte, hogy hamarosan a nagyok között helyet kér magának. Az utolsó percre újoncot is avatott a zalai együttes Dömötör Dorina személyében, aki 15 évesen kóstolhatott bele az első osztály légkörébe. A vége magabiztos vendég győzelem, mellyel megerősítette rájátszást érő nyolcadik helyét a ZTE NKK.

Jóna István

2016. január 30., 17:23 szerző: Jóna István

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...