Külföld

2015.08.04. 09:40

Hőség - Újabb hőhullám érkezett Olaszországba

Az olaszországi Velence polgári védelme arra figyelmeztette a lakosokat és turistákat, hogy kedden és szerdán újabb rendkívüli hőhullám várható a városban és térségében. További tíz olasz városban is elrendelték a legmagasabb fokozatú hőségriadót.

Sárközy Júlia

Negyven fok körüli hőmérsékletet várnak kedden például Perugiában, Rómában, a dél-olaszországi Latina, Bari, Campobasso, Reggio Calabria városában, a szicíliai Palermóban, a szardíniai Cagliariban. A legmagasabb, harmadik szintű hőségriadó lép életbe kedden és szerdán az alpesi Bolzanóban és a közép-olaszországi Viterbóban is.

A legmelegebb, akár negyven fok feletti hőmérséklet az előrejelzések szerint Cagliariban lesz. A levegő rendkívül magas páratartalma miatt hirtelen és erős viharok is várhatók Olaszország északi és déli részén egyaránt.

Amióta meteorológiai méréseket végeznek az országban, az idei volt a második legmelegebb július a 2013-as után.
A Földközi-tenger nyugati medencéjében az ilyenkor megszokotthoz képest júliusban négy fokkal volt magasabb a tengervíz hőmérséklete, ami több olasz kagyló- és haltenyészetben is az állomány tömeges pusztulásához vezetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!