Külföld

2015.02.22. 10:21

Vasúti sínekre zuhant egy közúti híd Frohnleitenben

Összeomlott és az alatta lévő vasúti sínekre zuhant egy építés alatt álló közúti híd körülbelül 100 méteres része Frohnleiten pályaudvarának közelében szombat este hat óra körül. Sérült nincs, egy vonat nem sokkal az eset előtt haladt át ezen a szakaszon.

Török Tibor

A helyi internetes beszámolók alapján mennydörgéshez hasonló hangot hallottak a helybeliek hat óra körül, majd nem sokkal később több szirénázó tűzoltóautó indult a helyszínre.

A vasúti sínek felett átvezető S35-ös gyorsforgalmi út egyik hídja szakad rá a sínekre szombat este Fotó: Tűzoltóság Frohnleiten

A Kleine Zeitung online verziójának beszámolója szerint az S35-ös gyorsforgalmi út egyik hídjának egy része szakadt le.  A körülbelül 800 tonnás beton és acéldarabok a lenti vasúti sínekre este, egy vonat nem sokkal korábban közlekedett errefele. Az út- és autópálya kezelő cég (Asfinag) közlése szerint az állványzat összeomlott és a frissen beépített elemek szakadtak le.  Az Asfinag ügyvezetője, Rainer Kienreich azt mondta a portálnak, hogy egyelőre átláthatatlan a  helyzet, az építő cégek és a statikusok már a helyszínen vannak és vizsgálódnak. Csak nappali fényben látszik majd, hogy mekkora a kár valójában.

A Graz és Bruck közötti vasúti vonalat, amelyen naponta 100 vonat közlekedik, lezárták. Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője azt mondta, valószínűleg napog tart a vágányzár, mert a sínek súlyosan károsodtak. Bruckban, a pályaudvaron több száz utas várakozott este, az ÖBB-nek buszokat kellett bérelnie, hogy el tudja szállítani őket.

A Fronhleitenen átvezető S35-ös gyorsforgalmi utat mindkét irányban lezárták, csak mellékutakon vagy nagy kerülővel lehet közlekedni. A környékbeli házakból (összesen 7 épületből) 20 embert evakuáltak, ugyanis a híd építéséhez használt daru megbillent, a hatóságok attól tartanak, hogy ledől - ezért zárták le a gyorsforgalmit és emiatt menekítették ki a lakókat.

Az ÖBB folyamatos információkkal szolgál a helyzetről az utazóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!