Kultúra

2007.12.19. 03:28

A Táncoló Tornádó

Balatonmagyaród - Egy lelkes fiatalasszony szervezőmunkájának eredményeként öt esztendeje alakult meg a faluban a Tornádó Tánccsoport, melynek színvonalas produkcióit falujárásunk során is megtapsolhattuk.

Varga Andor

Hat esztendővel ezelőtt a fővárosból költözött Balatonmagyaródra Werner Ildikó.A korábban fitness- és sportaerobik edzésekre járó fiatal hölgy azonnal kutatni kezdett helyi sportolási, mozgási lehetőségek után. Hamarosan hasonló érdeklődésű társakra talált.

- Először csak ketten-hárman csatlakoztak, majd egyre többen jártunk el rendszeresen a művelődési házban részünkre biztosított edzőterembe- idézte fel az öt éve történteket Ildikó. - Aztán felvetődött a gondolat, hogy be is kellene mutatni a falunak, mivel is foglalkozunk az edzéseken.

Az eredeti ötlet nyomán az is felmerült, hogy ha már bemutató, az legyen minél szórakoztatóbb - tehát a gimnasztikára, tornára épülő műsorba építsenek minél több táncos elemet. Ennek eredményeként a csoport munkája egyre inkább a táncolás felé fordult.

- Jelenleg hét és tizennégy között mozog a létszámunk, erősen változó ugyanis a lányok kitartása, sok minden befolyásolhatja, hogy eljárnak-e edzésekre és fellépésekre - tette hozzá a csoport vezetője. - Ez persze megnehezíti a dolgomat. Azért eddig mindig sikerült áthidalnunk a problémákat...

A Tornádó lányok mára széles körben ismertté váltak: nagyon sok helyre hívják fellépni őket, plusz évente 2-3 moderntánc-versenyen is részt vesznek. Az egyik megmérettetésen a zsűri egy tagja például a mezőnyhöz képest túlságosan profinak titulálta a csapatot - ezt ők nagyon komoly szakmai elismerésként fogadták.

- Immár négy éve a koreográfiát is én dolgozom ki. Zenés-táncos felvételeket vásárolok, és ha tetszik egy ze-ne vagy mozdulatsor, azokat igyekszem a csoport produkcióiba beilleszteni - jelezte Werner Ildikó.

A balatonmagyaródi táncos lányok nem titkolták: számukra nem az eredmények, hanem a mozgás,a tánc öröme a fontos. Mint mondták, buliként fogják fel az edzéseket, a fellépéseket, tehát a csapat tevékenysé-gét - melynek eredményeként ők élményekkel, a falu kulturális élete pedig egy újabb jelentős értékkel gyarapodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!