Kultúra

2016.01.20. 15:27

Hétfőn nyílik a sajtófotó-kiállítás

Zalaegerszeg - Január 25-én, hétfőn 17 órakor nyílik meg a Hevesi Sándor Színházban a VI. Zalaegerszegi Sajtófotó-kiállítás.

Magyar Hajnalka

Az immár hagyományos tárlaton ez alkalommal is az előző év legjellegzetesebb történéseit, pillanatait láthatjuk viszont a közélet, a sport, a művészet és a civil hétköznapok színteréről.

A profi fotóriporterek mezőnyét Katona Tibor, Pezzetta Umberto és Seres Péter képviseli. Tőlük összesen 89 alkotás kerül fel a paravánokra, illetve a térbe helyezett installációs elemekre. Mellettük idén is szereplési lehetőséget kapnak mindazok, akik sikerrel vették az akadályokat a meghirdetett fotópályázaton.

A profik, Katona Tibor, Seres Péter és Pezzetta Umberto, teljes fegyverzetben

A kezdeményezés töretlen népszerűségét jelzi, hogy a tavalyihoz hasonló számú, nevezetesen 213 pályamunka érkezett. A széles merítésből a zsűri - tagjai Benkő Sándor sajtófotó-nagydíjas fotóriporter, Tóth Norbert képzőművész és Pezzetta Umberto fotóriporter - 29 egyéni képet és egy sorozatot válogatott be a kollekcióba, 17 nevezőtől. A szervezők örömmel konstatálták, hogy az amatőr kollégák egyre nagyobb kedvvel örökítenek meg emberközpontú életképeket, de a természetfotó-felhozatal ugyancsak nívósnak mondható.

A zsűri három díját és a Sajtófotósok díját a kiállítás megnyitóján adják át, ahol Gecse Péter alpolgármester és Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap szerkesztőségi vezetője mond köszöntőt, majd Tóth Norbert nyitja meg a tárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!