Kultúra

2017.06.14. 13:45

Sikeresen szerepeltek a szlovén rajzpályázaton a lenti diákok

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a 21. regionális művészeti és rajzpályázatot a határ menti együttműködés keretein belül a Muraszombati Védelmi és Mentési Kirendeltség írta ki a magyar diákok részére is a 2016/2017 tanévre.

Barabás Viktória 6.a. - Segítség a bajban

A pályázat célja a természeti és más katasztrófákkal kapcsolatos tudás elmélyítése, továbbá megismertetni a diákokkal az egyéni és kölcsönös védelmi intézkedéseket.

Bécs Márk 6.a. - Félelem az úton

A szomszédos ország bírálóbizottságának kiírására jelentős mennyiségű pályaművet küldött szlovén partnerének a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amelyek közül hét alkotást kiemelt a zsűribizottság.

Kovács Adél 2.b. - A tűzijáték veszélyei

A Lenti Vörösmarty Mihály Álatalános Iskolából második kategóriában (általános iskola 1-3.osztálya) Csondor Botond Sugárszennyezés és Kovács Adél A tűzijáték veszélyei című alkotása, míg a harmadik kategóriában (általános iskola 4-6.oszálya) Lukács Anna Dorottya Váratlan tragédiák, Barabás Viktória Segítség a bajban, Bécs Márk Félelem az úton,Tóth Evelin Minden elveszett és Zakó Anna Magány című alkotását méltatta a zsűri.

A felsorolt diákok kreatív alkotásuk elismeréseként oklevél és tárgyjutalmat vehettek át, amelyet a Lenti Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka Stocker Dávid tűzoltó alezredes és Vörös Istvánné katasztrófavédelmi megbízott adott át a gyermekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!