Kultúra

2016.10.25. 06:03

Mit vettek magukra elődeink?

Nagykanizsa- Sikerrel hódítja meg immár az ovisokat is a Thury György Múzeum, melynek munkatársai múzeumlátogatásokat szerveznek a legkisebbeknek.

Horváth B. Attila

Mint azt Tugya Beáta történész-muzeológus, archezoológus lapunknak elmondta, a múzeumi program lebonyolítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. Ennek köszönhetően 5 óvoda gyermekei látogathatnak el múzeumpedagógiai foglalkozásokra a Fő út 5. szám alatti kiállítóhelyre; Eszteregnyéről, Galambokról, Nagyrécséről, Zalakomárról, Kiskanizsáról összesen 170 gyermek és kísérőik kapcsolódhatnak ki a múzeumban.

Tugya Beáta a galamboki óvodásokkal Fotó: Hohl Zoltán

_ A program különösen a hátrányos, halmozottan hátrányos környezetből érkező gyermekek múzeumlátogatására fektet nagy hangsúlyt -mondta el Tugya Beáta. Az egyes alkalmak során olyan kérdésköröket járunk körbe, mint például hogy a ruha teszi-e az embert, s hogyan öltözködtek őseink? Az őszi foglalkozásokon a neolit és rézkori, valamint a kelta és római kori embert és környezetét, életmódját vesszük górcső alá. Tavasszal a török korral, janicsárokkal, végvári harcosokkal, valamint a 48-as huszárokkal ismerkedhetnek meg az apróságok. Végezetül a Nagykanizsára, mint piacközpontra jellemző századfordulós piacozó férfi és nő, valamint a báli öltözetű polgárasszony világával találkozhatnak.

Tugya Beáta hozzátette: a foglalkozások az Emberek, utak, kapcsolatok – Dél-Zala évezredei című állandó kiállításhoz kapcsolódnak, kiegészülve játékos, szórakoztató, a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő feladatokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!