Kultúra

2017.02.16. 16:02

Művészetek találkozása

Hévíz – Üveg fával ötvözve, szobrok, képek, festmények - két művész sokszínű tárlata várja a látogatókat a Hévízi Muzeális gyűjtemény kiállítótermében.

Keszey Ágnes

Hermann Katalin mutatta be az alkotókat és műveiket Fotó: A szerző

Kerekes Elek nyíregyházi festőművész és James Carcass Magyarországon élő üvegművész Hévízen ismerkedett meg, így örömmel fogadták a fürdővárosi kulturális intézmény felkérését a közös tárlatra, mely néhány napja nyílt meg.

Mint Hermann Katalintól, a Gróf I. Festetics György Művelődési Központ igazgatójától megtudtuk: James Carcass az üvegművészet csúcsát jelentő üvegfújást is megtanulta, s a hazai művészeti életet is fellendítette. Organic Inorganic című tárlatán szecessziós és modern formavilágot ötvöző fúvott vázákat, különböző anyagok - üveg, fa, kő, fém - ötvözetével készült szobrokat és képeket láthat a közönség.  Kerekes Elek Terra Incognita címet viselő kiállításáról az intézmény vezetője elmondta: az alkotó nem kötelezte el magát egyfajta stílus, téma vagy anyag mellett, hanem sokszínűen, változatos technikákkal és témákban alkot, melyeket sokoldalúan kibont. A két művész tárlatát március 9-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!