Kultúra

2016.11.28. 19:20

Színház kerekesszékből

Zalaegerszeg - Színházkedvelőknek szervezett talkshowt, azaz jóízű beszélgetős délutánt a Zala Pláza kávézójában a mozgássérültek megyei szervezetének ifjúsági csoportja.

Fincza Zsuzsa

Vendégnek közkívántra Pap Lujzát, a Hevesei Sándor Színház Domján Edit-díjas művészét hívták meg. Sziva Beáta, az ifjúsági csoport vezetője elmondta: a zalaegerszegi színházzal példaértékű a kapcsoltuk, az előadások kerekesszékkel is látogathatók, s hogy elférjenek a nézőtéren, ki is vesznek számukra néhány ülést a sorból. De minden főpróbára tíz darab tiszteletjegyet kapnak az intézménytől.

Közös színházbéli élményeiket is felelevenítették tegnap a teátrum állandó vendégeinek számító mozgássérültek és Pap Lujza színésznő. A képen (balról) Sziva Beáta, Boronyák Zoltán, Pap Lujza, Csonka Lajosné, mögötte pedig Dudás Gyula, a zalaegerszegi csoport vezetője Fotó: Pezzetta Umberto

És lám, Pap Lujza is az első szóra igent mondott, s eltöltött közel két órát a mozgássérült fiatalokkal. A csoport nevében faggatózó, a teátrumban portásként dolgozó Boronyák Zoltán kérdéseire nemcsak kedvenc szerepeiről és hétpecsétes kulisszatitkokról beszélt, de bepillantást engedett magánéletébe is. Kiderült: gyerekként a régész, a töritanár, a légikisasszony, a nyomozó vagy a kommandós hivatás is vonzotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!