Lóerő

2017.07.27. 16:57

A Hungaroringet minden pilóta szereti

A legutóbbi, silverstone-i Forma–1-es futam alatt a szurkolók sokáig azt gondolhatták, hogy a Toro Rosso pilótái közötti kakaskodáson kívül más jelentősebb esemény nem borzolja a kedélyeket.

Benedek Bálint

Bár a Mercedest vezető Hamilton nem dőlhetett hátra, hiszen a két Ferrari- pilóta végig nyomást gyakorolt a hazai pályán versenyző háromszoros világbajnokra. Három körrel a futam leintése előtt előbb Räikkönen, majd egy körrel később Vettel autójának bal első abroncsai is defektet kaptak. Hiába kockáztattak az olaszok, a gumik „feladták” a csatát. A blamának, ha lehet, Hamilton örült a legjobban, aki a tabellán egyetlen pontra felzárkózott a hetedik helyen célba érő Vettel nyakára. Az idei száguldó cirkusz a félidejéhez érkezett, s az már most bátran kijelenthető: az eddigi egyeduralkodó Mercedes csapatának meg kell izzadnia a bajnoki címért. Bár Hamiltonnak legalább nem kell azon idegeskednie, hogy csapattársa felökleli, hiszen a finn Bottas eddig fegyelmezetten szolgálja a kegyeit. Vettel ugyancsak egy jóravaló, ám színtelenül versenyző finnt tudhat maga mellett. Kimi Räikkönen, a jégember valószínűleg az előző évekhez hasonlóan ismét lemondott a bajnoki cím megszerzéséről. Egyébként, ha a ferrarisok még ennyit sem hibáznak, akkor könnyedén megkeseríthetik az ezüstnyilak dolgát. A tükröt ugyanis nem kell figyelniük. A Vettel–Hamilton ütközésről is emlékezetes azeri versenyhétvégén győztes Daniel Ricciardo autója egyelőre nem elég megbízható. A Red Bull ugyan egyértelműen a harmadik erő a világbajnokságon, de a folyamatos technikai problémák leszakították a pilótáikat a két élcsapattól. A mezőny másik részét pedig óriási szakadék választja el ettől a három gárdától. Azonban a közel egy hónapos nyári szünet előtt a mezőny még július utolsó hétvégéjén Mogyoródra látogat. Szinte az összes pilóta imádja a Magyar Nagydíj aszfaltcsíkját, a többi rajtuk múlik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!