Nagykanizsa

2016.10.28. 13:52

A kisvasút megújításával kezdik

Nagykanizsa – Elkezdődött a Mura Program tartalommal való megtöltése, a tegnapi egyeztetésen számos fejlesztési javaslat is szóba került.

Pásztor András

Mint azt Cseresnyés Péter államtitkár, a Mura Program miniszteri biztosa elmondta: a térségben olyan, ciklusokon átívelő gazdaságélénkítő fejlesztések indulhatnak, melyek elősegítik a mezőgazdasági termelés szélesítését, illetve az ehhez kapcsolód feldolgozóipar növekedését, legyen szó hűtőház vagy savanyítóüzem kialakításáról.

– A program másik fontos pillére a kerékpáros és bakancsos turizmus fejlesztése lesz, amihez gasztronómiai attrakciókat is szeretnénk kapcsolni – mondta Cseresnyés Péter, aki elárulta: az első komolyabb beruházás a Csömödér és Kistolmács közötti kisvasút rekonstrukciója lesz, ami nem csak a vasúti pálya, s az állomások felújítását foglalja magában, hanem új megállóhelyeket és az ehhez kapcsolódó programhelyszíneket is.

A miniszteri biztos a szervezheti felépítés kapcsán elmondta: rövidesen egy irodát is nyitnak Nagykanizsán, de lesz kollégája, aki a fővárosban tartja a kapcsolatot a különféle hivatalokkal, minisztériumokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!