Nagykanizsa

2014.04.09. 16:35

A legjobbak kén-dioxiddal is kísérleteztek

Nagykanizsa - Elméleti teszt és számítási példák, a legjobbakra pedig kísérletek is vártak a szerdai megyei kémiaversenyen, amit újra a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola laboratóriumában bonyolítottak le.

Pásztor András

A megyei kémiaversenynek több mint 20 éves hagyománya van, a megmérettetést ugyanis az 1990-es évek elejétől szervezi az intézmény.

– A kémia nem tartozik éppen a közkedvelt tantárgyak közé, de aki érdeklődést mutat iránta, annak lehetőséget szeretnénk teremteni a versenyzésre – fogalmazott Papp Mónika szervező vegyészmérnök, aki hozzátette: az idei megmérettetésre 28 hetedikes, illetve nyolcadikos jelentkezett, akik két korcsoportban versengtek. – A fiatalok először elméleti tesztlapot kaptak, majd számítási feladatokkal kellett megbirkózniuk. A két évfolyam legjobb 6-6 tanulója gyakorlati feladatot is kapott, jelesül a kén-dioxid roncsoló hatását vizsgálták.

A megyei versenyt végül a 7. évfolyamosok közül Pánczél Bálint (Nagyrécse) nyerte, megelőzve Csermák Ádámot (Bolyai) és Györei Kristófot (Bolyai). A 8. osztályosok közül Traub Sándor (Bolyai) bizonyult a legjobbnak, második helyezést ért el Varga Dávid István (Hevesi), a harmadik pedig Németh Zsófia (Nagyrécse) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!