Nagykanizsa

2015.05.25. 07:55

Förhénci nyitott pincék

Nagykanizsa – Országszerte 100 pincészetben várták az érdeklődőket a pünkösdi hétvégén a már hagyományos Nyitott Pincék akcióban.

Horváth-Balogh Attila

Dénes Sándor polgármestert (balról) a Förhéncért Egyesület tiszteletbeli tagjává avatta Skanecz Sándor, a szervezet elnöke (középen). A jóféle förhénci borból pedig Benczik Ferenc tölt (Fotó: Gergely Szilárd)

Dél-Zalából a Nagykanizsa melletti Förhénc-hegy gazdái is csatlakoztak az akcióhoz, ők pünkösd vasárnap várták nyitott pincékkel és tárt karokkal a borkedvelő vendégeket. Aki vette a fáradságot és kisétált, vagy valamilyen más módon kijutott Förhéncre (mert ugye, bort inni és utána biciklizni, pláne autót vezetni nem lehet, nem szabad...), az a korábbi évek város boraival köthetett ismeretséget a templomkertben, illetve Benczik Ferenc, Förhénci Horváth Gyula, Kápolnás Zoltán és a Skanecz-testvérek, Sándor és István pincészetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!