Nagykanizsa

2013.01.24. 16:56

Gyilkosság Nagykanizsán - Lepusztult házban találták meg a holttestet

Minden valószínűség szerint meggyilkolták azt a nőt, akit csütörtökön a Teleki utca 4. szám alatti, már egy ideje lakatlan családi házban találtak a rendőrök. A halál okáról nem kívánt, míg az áldozat személyazonosságáról nem tudott részleteket közölni a ZMRFK sajtószóvivője.

Sámel József

Csütörtök kora este a Teleki utcán a szokásosnál több volt a rendőr, így az arra közlekedők sejthették, hogy nem egy egyszerű közúti ellenőrzésről van szó. Mikor lapunk munkatársai a helyszínre érkeztek több nyomozóval, igazságügyi orvosszakértővel is találkoztak, akik éppen az egyik udvari ház felé vették az irányt. Kisvártatva kiderült: nagy valószínűséggel gyilkosság történt. Nem sokkal később az épület környékén kutyás rendőrök kezdték el a felderítést, melyből következtetni lehetett, hogy a zsaruk forró nyomon vannak. Az akkor még meg nem erősített információk szerint odabent egy női holttestet találtak, az áldozat fejét szétverték.

Ezt követően érkezett meg a helyszínre Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki rövid tájékozódást követően sajtótájékoztatót tartott. Mint mondta: a helyi rendőrkapitányságot két állampolgár értesítette, akik a már régóta szanálásra ítélt épületbe macskákat szoktak etetni.

 

 

- A bejelentés 15.30 órakor érkezett, miszerint az egyik udvari lakásban egy hörgő nőt találtak - mondta a szóvivő, aki hozzátette: a rendőrséget követően a mentők is értesítést kaptak, ám amire utóbbiak a helyszínre érkeztek már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

 

(Fotó: Szakony Attila)

- Az elsődleges nyomok alapján egyértelmű az idegenkezűség, ám a halál okáról még nem tudok részletekkel szolgálni, az igazságügyi orvosszakértő ugyanis csak eztán tudja elkezdeni a munkát - közölte este 18.30 órakor a sajtó munkatársaival Nothoff Ingrid, aki ígéretet tett arra, hogy pénteken további információkat ad közre.

Mint az kiderült: a rendőrség az áldozat személyazonosságáról sem tudott közelebbi információval szolgálni, mivel az áldozatnál semmiféle iratot  nem találtak. Az ügyet egyébként megyei hatáskörbe rendelték, így a ZMRFK folytatja le a nyomozást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!