Nagykanizsa

2014.04.23. 17:45

Lovas kocsis szerenád

Nagykanizsa - Pötyi, Donna, Csillag, Panni, Töki és Szotyi húzta azt a három lovas kocsit, melyeken a Batthyány-gimnázium matematika-történelem tagozatos végzős osztálya szerenádozni indult. A vidám csapat a Pannon Egyetem Nagykanizsai kampuszának parkolójából rajtolva bejárta a várost, útjukat gitározással és énekléssel tették felejthetetlenné.

Benedek Bálint

- Ami az internetes közösségi oldalon kívül történik, az manapság sok fiatal szemében szinte nem is létezik, most ezen változtattunk a lovas kocsis szerenádozással - mondta Horváth Gábor, a Batthyány történelem szakos tanára. - Az ötlet azonnal elnyerte az osztályom tetszését, hisz legjobb tudomásom szerint hasonlóval a környéken még nem próbálkoztak. Most megadtuk a módját. Fontos, hogy kulturáltan, másoknak példát mutatva vonulunk végig a városon. Sok társasággal találkoztam a pályám során, de velük valóban erős, összetartó közösséggé kovácsolódtunk a négy év alatt.

Nem mindennapi formáját választotta szerdán a végzősök hagyományos szerenádozásának a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium 12/b osztálya. Osztályfőnökük, Horváth Gábor irányításával lovas kocsikkal, énekelve, gitározva és integetve indultak a tanáraikhoz, hogy lazán, kötetlen beszélgetések közepette elevenítsék fel velük a négy év legjobb élményeit. Az osztály tagjai – köztük (balról) Samu Bianka, Rákhely Enikő, Varga Virág, Kovács Kornél, Jakabfi Adrienn, Neubauer Nóra és Kendli Diána – minden bizonnyal örök élményként őrzik majd a különleges utazást. (Fotó: Szakony Attila)


A lovas kocsis szerenádozás megszervezésében Horváth Gábor két barátja, a kiskanizsai Török József, és a galamboki Bertók Ferenc segített. Mindkét férfiról olvashattak már a Zalai Hírlapban, előbbi a klasszikus földművelésben hisz, Csillag és Panni nevű lovaival a mai napig ekével szánt. Utóbbit falujában csak Charles Bronsonként emlegetik, mert hollywoodi filmekben is szereplő öszvérekkel, Szotyival és Tökivel dolgozik.

A gimisek három lovas kocsival, dalolva indultak útnak. Ez az osztály olyan mint egy nagy család (Fotó: Szakony Attila)

- Kitűnő ötlet a lovas kocsis szerenád, ennek van hangulata - véli az osztály tagja, Varga Virág. - Örülök, hogy ilyen remek élményekben osztozhatok az osztályommal, tényleg olyanok vagyunk, mint egy nagy család.

A közösség erejében a fiúk is hisznek. Bertók Dániel, és cimborája, Kovács Kornél például egyetértettek: bárhová sodorja őket az élet, tartják majd a kapcsolatot.

A fiatalokkal megpakolt kocsik először Kiskanizsára indultak, zárásként pedig a gimnázium igazgatójához, Balogh Lászlóhoz látogattak el. A csapat ezután már gyalog folytatta a túrát, az osztályfőnök hétfőn várja ünnepléssel tanítványait. Szerinte itt az ideje kicsit lazulni: az igazi megpróbáltatások a szerenád után következnek, de úgy érzi mindenki reálisan mérte fel a képességeit, és jó felsőoktatási intézményt választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!